Lovćen osiguranje ostvarilo rast u gotovo svim vrstama osiguranja

Rezultati poslovanja Lovćen Grupe koju čine Lovćen osiguranje, Lovćen Auto i Lovćen životna osiguranja u 2018. godini govore da je ukupna fakturisana bruto premija na nivou Grupe povećana za 5,2 % u odnosu na 2017. godinu. Rast je ostvaren gotovo u svim vrstama osiguranja. U dijelu neživotnih osiguranja ostvaren je rast od skoro 3%, a životnih osiguranja povećenje preko 50%. Udio Lovćen osiguranja, na crnogorskom tržištu osiguranja, u neživotnim osiguranjima iznosi preko 40%, dok je u životnim osiguranjima udio na tržištu povećan na 14 %.

Finansijske rezultate svih osiguravajućih društava koja posluju u Crnoj Gori možete pogledati ovdje.

“I prošle poslovne godine, Lovćen osiguranje je uspjelo stabilno poslovati i ostati lider u branši, za šta je bio važan i know how matične Triglav Grupe. Takođe važan aspekt, koji je značajno uticao na rezultat i liderstvo u branši je i izuzetno visok stepen povjerenja naših klijenata, što je doprinijelo da ostvarimo rast u gotovo svim vrstama osiguranja. Ovo smo postigli održavanjem visokog nivoa efikasnosti u rješavanju šteta, kao i optimizaciji proizvoda, te postizanja njihove veće dostupnosti”, rekao je Matjaž Božič, izvršni direktor Lovćen osiguranja AD, i nastavio: “Prošlu poslovnu godinu je obilježilo proširenje saradnje sa više banaka i stabilna saradnja sa svim najznačajnijim poslovnim subjektima u Crnoj Gori. Nastavili smo sa prodajom akcija usmjerenim prema fizičkim licima I razvojem prodaje na segmentu malih i srednjih preduzeća”.

Check Also

Lučić: Cilj nam je da se širimo na nova tržišta, kao što su Sjeverna Makedonija, Njemačka i Švajcarska

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, učestvovao je na Regionalnoj konferenciji o trendovima u telekomunikacijama …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *