Tržište osiguranja: Grawe ostvarilo najveću neto dobit

Dodajte komentar

Dobit Grawe osiguranja na kraju prošle godine iznosila je 2,49 miliona eura što ujedno predstavlja najveću dobit među osiguravajućim društvima koja posluju u Crnoj Gori. Na osnovu finansijskih izvještaja koji su dostupni na internet stranicama Agencije za nadzor osiguranja, devet osiguravajućih kuća je na kraju prošle godine ostvarilo je preko 5,8 miliona eura neto dobiti.

Prema dostupnim finansijskim izvještajima, Sava osiguranje ostvarilo je 1,9 miliona eura neto dobiti u pomenutom periodu. Slijedi Generali osiguranje koje je na kraju prošle godine ostvarilo 1,1 miliona eura neto dobiti.

Potom slijede Lovćen životno osiguranje sa dobiti od 425 hiljada eura i Lovćen osiguranje sa neto dobiti od 412 hiljada eura.

Wiener Stadtische životno osiguranje ostvarilo je 321, 9 hiljada eura neto dobiti. Nakon toga slijedi Swiss osiguranje sa 216,8 hiljada eura dobiti.

Uniqa životno osiguranje ostvarilo je na kraju prošle godine neto dobit od 120 hiljada eura dok je Uniqa neživotno osiguranje ostvarilo 41,7 hiljada eura neto dobiti.

Ukupna premija osiguravajućih društava koja posluju u Crnoj Gori zaključno sa decembrom 2018. iznosila je 71,4 miliona eura. Iznos premije po društvima:

  1. Lovćen osiguranje AD 24,4 miliona eura
  2. Sava Montenegro AD 10, 9 miliona eura
  3. Generali osiguranje Montenegro AD 9,049 miliona eura
  4. Uniqa neživotno osiguranje AD 8,8 miliona eura
  5. Grawe osiguranje AD 6,3 miliona eura
  6. Swiss osiguranje AD 4, 3 miliona eura
  7. Wiener Stadtische životno osiguranje AD 3,7 miliona eura
  8. Lovćen životna osiguranja AD 2,1 miliona eura
  9. Uniqa životno osiguranje AD 1,8 miliona eura
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *