Niti velikih ideja obojile drugi CIM Forum

Dodajte komentar

Kotor je posljednjeg vikenda maja bio centar okupljanja kreativaca iz cijelog regiona, mjesto gdje su se mogle čuti inovativne, inspirativne i važne priče iz domena medija i kreativnih industrija. Sve to stalo je u četiri dana drugog po redu CIM Foruma.

U okviru programa CIM Foruma medija i kreativnih industrija dodjeljene su i nagrade u više kategorija. Među pobjednicima se našla i NLB Banka koja je osvojila dva priznanja: drugu nagradu u kategoriji Creative use of media, za kampanju Okvir pomoći, kao i priznanje u oblasti PR-a, gdje su takođe dobitnici druge nagrade.

U saradnji sa kompanijom Visa, NLB Banka je bila partner i ovogodišnjeg CIM Foruma, budući da uvijek rado podržava projekte čiji je cilj promocija znanja, kvaliteta i iskustva. Radovalo je još jedno okupljanje najboljih kreativaca i profesionalaca iz svijeta medija baš u Kotoru, gradu koji su srednjevekovna kultura i spomenici kulturnog nasljeđa uvrstili na UNESCO-vu listu. Upravo Kotor baštini bogatu tradiciju iz kojeg je ponikla i u svijetu poznata Dobrotska čipka.

Autentična ljepota i vrijednost Dobrotske čipke upravo su rezultat kreativnosti, umjeća i usavršavanja mnogih generacija još od 12. vijeka. Danas je Dobrotska čipka zaštićeno kulturno dobro koje podsjeća na važnost zaštite kulturnog nasljeđa ali i na značaj pružanja podrške savremenim kreativcima.

Trećeg dana foruma NLB Banka je organizovala radionicu izrade dobrotske čipke koju je vodila Natalija Maksić, čije su vješte ruke i osjećaj za lijepo privukli brojne posjetioce kojima je Natalija prenosila svoje znanje.

Panel diskusije organizovane tokom cijelog foruma okupile su najeminentnija imena iz svijeta medija i kreative, poput Feđe Štukana, Olivere Kovačević, Zijaha Sokolovića, Zorana Kesića, Petra Komnenića, Marčela, Kristine Radenković, Dragane Kosjerine i brojnih drugih.

Inspirativne priče donjeli su i velikani sporta poput Dina Rađe, kao i jedan od najuspješnijih sportskih menadžera sa naših prostora, Miodrag Miško Ražnatović.

Tokom trajanja Foruma iz Kotora su otišle lijepe slike i važne poruke ali i plele se niti velikih ideja.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *