Lidl uvodi semafore prilikom kupovine

Promotivna roba u trgovinskom lancu Lidl vrlo je popularna, pa nije neobično da kupci pohrle u prodavnicu i nađu se pred praznim policama, koje su “opustošili” ranoranioci. Takozvani sistem semafora koje je Lidl postavio u svojim objektima u Njemačkoj sada bi trebalo da pomogne kupcima u potrazi.

Sistem semafora trebalo bi da pomogne kupcima da uštede vrijeme i dugu potragu za određenim artiklom od jednog do drugog maloprodajnog objekta.

Lidl u Njemačkoj, kako pipe N1, već prikazuje zalihe svojih neprehrambenih promotivnih artikala u realnom vremenu u korisničkoj aplikaciji i na početnoj stranici. Njemački mediji pišu da će se taj sistem proširiti na druga područja, a moguće i na druga tržišta.

Na primjer, crveni, žuti ili zeleni displej trebalo bi da radi i na uređajima zaposlenih u Lidlu, kako bi mogli da provjere zalihe u susjednim prodavnicama.

U sistemu semafora crveno označava “rasprodato”, žuto “skoro rasprodato”, a zeleno “dostupno”. Taj sistem će se u budućnosti koristiti i u samom diskontu. I detalji poput boje ili veličine proizvoda takođe bi trebalo da budu uključeni u sistem.

“To je revolucija za diskonte”, objašnjava u reportaži “LZ” menadžer Lidla Tim Šreder.

Ova “revolucija” moguća je jer Lidlova kasa bilježi dodatne informacije o prodatim artiklima, pa je može vidjeti ne samo da li je određena majica još dostupana u prodavnici, već i u kojoj se boji ili veličini može kupiti.

(Bizlife)

Check Also

Cisco preuzima Splunk za 28 milijardi dolara

Cisco kupuje kompaniju za kibernetičku sigurnost Splunk po cijeni od 157 dolara po dionici, u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.