Crna Gora uvodi sistem elektronskih faktura

Dodajte komentar

Crna Gora planira uvođenje sistema elektronskih faktura, a pomoć u implementaciji tog projekta pružiće Ministarstvo finansija Srbije.

Kako je saopšteno iz Vlade, predstavnici Ministarstva Srbije u na sastanku koji je održan u Beogradu u januaru ove godine izrazili spremnost da, između ostalog, izađu u susret Ministarstvu finansija Crne Gore u cilju implementacije sistema elektronskih faktura u crnogorski fiskalni sistem.

Na osnovu toga, crnogorsko ministarstvo je uputilo dopis kojim je saradnja i formalizovana.

Krajem aprila, predstavnici Ministarstva finansija Srbije saopštili su da je kompanija Asseco SEE, kao ovlašćeni isporučilac i distributer proizvođača licenciranog softvera – centralizovane platforme za slanje, prijem, upravljanje i čuvanje elektronskih faktura pravnih lica i preduzetnika, obezbijedilo saglasnost proizvođača ovog licenciranog softverskog rješenja, za proširenje važenja licence na teritoriju Crne Gore, bez naknade, na period od tri godine od dana potpisivanja Zapisnika o proširenju važenja predmetne licence, prenosi eKapija.

Vlada je samim zadužila Ministarstvo finansija da formira radnu grupu koja će izraditi plan aktivnosti uvođenja sistema elektronskih faktura i izvršiti procjenu troškova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *