Radulović: Rekordna sezona pred nama nije rezultat rada Vlade već prestanka kovid pandemije

Dodajte komentar

Crnu Goru očekuje rekordna turistička sezona, kazao je za Gradsku predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović. Međutim, kako ističe, to nije rezultat rada Vlade u tehničkom mandatu, već isključivo reakcija na prestanak kovid pandemije. Turisti će u velikom broju posjetiti Crnu Goru, naglašava Radulović, ali je upitno da li će se, zbog niza insfrastrukturnih problema, vratiti i naredne godine.

“Ljetnja turistička sezona, je mogla biti još bolja da Vlada nije ugasila nacionalnu avio kompaniju. Predsezona i postsezona bi značajno bile bolje  da smo zadržali našu avio kompaniju, koju smo za 3 miliona i 600 hiljada ugasili i izgubili stotine i stotine miliona. Jer ako uzmete u obzir da je Montenegro airlines 2019. godine prevezao cirka 600.000 putnika, neka nova preveze 200.000, 400.000 fali”, kaže Radulović.

Ocijenjuje da uspješna sezona nije zasluga Vlade, već post covid perioda, usljed čega je, kako pojašnjava, na svim destinacijama u svijetu došlo do naglog porasta broja turista.

“Posrećilo se ove godine, i ne može ni Vlada, ni ministar, ni privreda da kaže da je to zasluga njihova i da su to oni uradili, da je neko drugi, ne bi bilo tako. Bilo bi da je bilo ko, i da nemamo Vladu, i da nemamo ministra, bilo bi ovako kako je sad”, ističe Raduloviić,
Zabrinjava, naglašava, kako će se ova sezona odraziti na narednu, ako se uzme u obzir loša saobraćajna infrastruktura.

” Jasno je da već sad imamo kolaps u saobraćaju, a što će biti za dvadeset do mjesec dana. To je najveća opasnost u ovom trenutku, koja nama prijeti za ovu sezonu, da stvarno bude istorijska a biće u svakom slučaju. Bojim se da je ovo istorijska godina a da    iduće godine platimo ceh od ove godine zato što će dosta gostiju, naročito u julu, avgustu i septembru jako nezadovoljni da odu iz Crne Gore”, zaključuje sagovornik Gardske RTV.

Radulović smatra da će ukidanje linija Pomorskog saobraćaja na relaciji Kamenari- Lepetani izazvati dodatne gužve u saobraćaju, naročito u Boki Kotorskoj. Zaključuje da bi bilo logično, da Vlada svojim odlukama, ukoliko već ne može da riješi postojeće, ne kreira nove probleme koji bi mogli uticati na uspješnost turističke sezone.

Gradska TV

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *