Počela dobrotvorna akcija “Čini dobro, zasadi drvo”

Dodajte komentar

Fondacija “Čini dobro”, u okviru zelenih inicijativa, pokrenula je projekat „Čini dobro, zasadi drvo” kojim se žele ozelenjeti dvorišta obrazovno-vaspitnih ustanova i ustanova socijalne i dječije zaštite, skrenuti pažnju na ekološka pitanja i dati doprinos u promjeni negativnih navika i odnosa koje imamo u Crnoj Gori prema očuvanju prirodnih resursa, biodiverzitetu, zagađenju vazduha…

Projekat mogu podržati pravna i fizička lica donacijom preko sajta Fondacije do 25. juna.

“Podsjećamo da je Fondacija u nedjelji u kojoj se obilježava Dan planete Zemlje, 22. aprila, pokrenula projekat „Čini dobro, zasadi drvo“ u okviru kojeg je zasađeno 90 sadnica u 18 obrazovno-vaspitnih ustanova i ustanova socijalne i dječije zaštite iz centralne i južne regije. Ono što nas posebno raduje jeste činjenica da su sve sadnice proizvedene u plasteniku  JU SSŠ „Spasoje Raspopović”, Podgorica i da su rezultat  zajedničkog rada učenica i učenika i njihovih nastavnica i nastavnika”, naveli su iz ove nevladine organizacije.

Oni dodaju da do kraja godine namjeravaju sadnju još 80 sadnica različitog drveća u dvorištima vrtića, škola, dnevnih centara i drugih ustanova širom Crne Gore, te da će i te sadnice biti proizvedene u plasteniku SŠ „Spasoje Raspopović“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *