Jemstvo ipak odbijeno: „Kralj kriptovaluta“ Do Kvon i Hon Čand Jun ostaju u Spužu

Dodajte komentar

Rješenjem Višeg suda u Podgorici ukinuto je rješenje kojim je prihvaćeno ponuđeno jemstvo od okrivljenih Do Kvona i Hon Čand Juna iz Koreje u iznosu od po 400.000 eura i predmet je vraćen na ponovno odlučivanje. Kako je saopšteno iz Osnovnog suda u Podgorici, njima je rješenjem krivičnog vijeća produžen pritvor.


Kako se ističe, sud je rješenjem prihvatio ponuđeno jemstvo u iznosu od po 400.000 eura, prema okrivljenima C.J.H. i K.D.H, korejskim državljanima koji se terete da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave.

Osnovno državno tužilaštvo je izjavilo žalbu na to rješenje, koju je Viši sud usvojio i ukinuo rješenje, nalazeći da prvostepeni sud nije mogao utvrđivati vrijednost njihove imovine na osnovu njihovih izjava, već samo konkretnim dokazima kojih u spisima predmeta nema.

Iz Suda ističu da je 17. maja uplaćeno jemstvo u ukupnom iznosu od 800.000 na žiro račun Osnovnog suda u Podgorici.

„Sud će u ponovnom postupku postupiti po ukidnim razlozima Višeg suda i nakon toga donijeti odluku po predlogu branioca okrivljenih za prihvatanje jemstva. Rješenjem ovog suda je okrivljenim produžen pritvor. Glavni pretres je zakazan za dan 16. jun sa početkom u 12 časova, a sud je preduzeo radnje ponovne provjere isprava navodno izdatih od nadležnih organa Belgije“, dodaju u Osnovnom sudu.

Adria TV

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *