Bankar podcast: Gost Milenko Mile Stijepović, Don Kihot crnogorskog turizma

Dodajte komentar

Crnogorski turizam ima budućnost, ali se moraju riješiti brojni problemi u tom sektoru, kaže je jedan od najstarijih turističkih poslenika u Crnoj Gori Milenko Mile Stijepović.

Gostujući u podkastu „Bankar“ Stijepović, koji u turizmu ima više od 60 godina staža, ističe da nas ove godine očekuje uspješna ljetnja turistička sezona koja će nadmašiti rezultat koji smo ostavrili 2019. godine.

„Crnogorski turizam ima budućnost. Prema onom što sada vidimo gotovo je izvjesno da će ovo biti rekordna turistička sezona. Ono što je nužno jeste da moramo uvezati turizam i poljoprivredu jer samo tako možemo doći do napretka“, kaže je Stijepović.

Stijepović se smatra svjedokom istorije razvoja privrede Crne Gore. Osim što je bio na čelu žabljačkog HTP-a i ostvario zapažene rezulte, osnivač je i dugogodišnji direktor Nacionalnog parka Durmitor.

Zabrinjava ga to što Crna Gora kuburi sa nedostatkom radnika tokom sezone.

„Manje zemlje, više ugostiteljskih škola, a manje kvalitetnog kadra nema bez kod nas. Zakonom se mora definisati status stalnog sezonskog radnika, riječ je o predlogu koji je stigao iz Unije poslodavaca“, kaže je Stijepović.

Raduje ge, kaže Stijepović, to što nam iz godine u godinu dolaze turisti iz različitih krajeva svijeta.

„ Drago mi je što ove godine postoji interesovanje iz arapskih zemalja, Azije čak Japana i Kine“, kaže Stijepović.

Za ovu godinu, očekuje Stijepović, rast cijena u sektoru turizma od 20 odsto. Mišljenja je da to nije mnogo obzirom na stopu inflacije u Crnoj Gori.

Srećan je, kaže, što se malo gradi u gradu pod Durmitorom, na taj način se štiti priroda.

„Doći će vrijeme kada će na Žabljaku svaka parcela dukata da vrijedi“, zaključuje Stijepović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *