Abazović o bankrotu: Najvjerovatnije se neće desiti

Dodajte komentar

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da priču nekih funkcionera “Evrope sad” o bankrotu doživljava kao dio političke igre.

– Nije prošlo dva-tri dana demantovali su sebe. Onda su izašli na pres ili izdali saopštenje da su to zaključili na osnovu parametara Ministarstva finansija i ako se ne desi u junu, možda se desi u septembru. Možda se desi u septembru, možda u decembru, a najvjerovatnije ili 100 odsto se neće desiti nikad, rekao je Abazović gostujući na Adria TV.

Dodao je da, imajući u vidu kakva je trenutna situacija u kasi, imaće manje potrebe za zaduženje nego što su planirali, jer je naplata PDV-a mnogo bolja od očekivanog. Istakao je i da ne želi da se sukobljava sa “Evropom sad”.

– Tamo ima dosta ljudi koji su kredibilni i oni će imati podršku. Međutim, bajke i priče za malu djecu možda mogu da pričaju drugim ljudima, meni ne. Kad govore o bankrotu i grčkom scenariju onda to moraju da potkrijepe. Crna Gora danas ima mnogo bolje parametre, nego kad smo imali prethodnog ministra (Milojka Spajića), i mnogo bolje nego unazad 30 godina, naveo je Abazović.

Po pitanju Spajićevog predloga za skraćenje radnog vremena na sedam sati, Abazović je rekao da to treba da se dogovori.

– Lično nemam ništa protiv, ni za. Mislim da treba da poboljšamo produktivnost i efikasnost. Ljude ne treba da činimo lijenima, rekao je Abazović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *