Opštinama na sjeveru 13 miliona eura za kapitalne projekte

Dodajte komentar

Deset opština na sjeveru Crne Gore dobiće po milion eura iz sredstava koja su prikupljena ulaganjima kroz program ekonomskog državljanstva, koji je završen posljednjeg dana 2022. godine, odlučila je Vlada u tehničkom mandatu.

Kako je navedeno u Informaciji o raspodjeli sredstava namijenjenih manje razvijenim lokalnim samoupravama, po milion eura biće dodijeljeno opštinama na sjeveru za realizaciju kapitalnih projekata.

“Uprava za kapitalne projekte zadužena je da zaključi posebne Ugovore o namjenskoj potrošnji dodijeljenih sredstava jedinicama lokalnih samouprava i to: Kolašin, Mojkovac, Šavnik, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Rožaje, Gusinje, Plav i Petnjica”, navedeno je u odluci.

No, iste iznose dobiće i opštine Žabljak, Pljevlja i Plužine, ali će ovog puta sredstva biti definisana kao “pomoć lokalnim samoupravama u rješavanju infrastrukturnih problema”.

Kako je rečeno tokom sjednice Vlade, ovim novcem biće finansirani samo oni projekti koji nemaju podršku iz pretpristupne pomoći Evropske unije Crnoj Gori.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *