CBCG i Ripple: Sjutra radionica “Digitalne valute centralnih banaka i blokčejn tehnologije”

Dodajte komentar

Edukativna radionica “Digitalne valute centralnih banaka i blokčejn tehnologije” koju zajednički organizuju Centralna banka Crne Gore i kompanije Ripple, biće sjutra održana u hotelu Ramada u Podgorici od 11 do 15 sati.

Radionicu će voditi direktori renomiranog provajdera kripto i blokčejn rješenja, zaduženi za digitalne valute centralnih banaka (CBCD) Bret Molin i Ros Edvards.

Nakon uvodnih prezentacija, prvo predavanje radonice je Osnovi blokčejna (Blockchain Fundamentals). Drugi dio radionice rezervisan je za predavanje Enkripcija (Encryption).

Molin je direktor za tehnička partnerstva, a Edvards viši direktor u sektoru rješenja za klijente i realizaciju u kompaniji Ripple.

Podsjećamo, CBCG dogovorila je 11. aprila saradnju sa kompanijom Ripple koja je provajder kripto i blokčejn rješenja, kako bi razvili strategiju i pilot program prve digitalne valute centralne banke u našoj zemlji ili nacionalnog stabilcoina, odnosno stabilne valute. Projekat će proći kroz nekoliko faza, uključujući identifikaciju praktične primjene digitalne valute ili nacionalnog stabilcoina, te dizajn za simulaciju njenog stavljanja u promet i upotrebe pod kontrolisanim uslovima.

“Zajedno sa partnerima i širom zajednicom programera, Ripple identifikuje slučajeve u kojima će kripto tehnologija inspirisati nove poslovne modele i stvoriti prilike za veći broj ljudi. Svakim svojim rješenjem, Ripple doprinosi održivijoj globalnoj ekonomiji i planeti – povećavajući pristup inkluzivnim i skalabilnim finansijskim sistemima, uz isticanje neutralnosti ugljenika u blokčejn tehnologiji i zelene digitalne imovine, XRP. Na taj način ispunjava se misija izgradnje kripto rješenja za svijet bez ekonomskih granica”, naveli su tada iz CBCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *