Crnogorski Telekom spreman za VoLTE: Nova tehnologija za još bolje iskustvo u mobilnoj mreži

Dodajte komentar

Mobilna mreža Crnogorskog Telekoma spremna je za prelazak na VoLTE – novu tehnologiju za još bolje iskustvo korisnika prilikom obavljanja poziva. Riječ je o veoma kompleksnom projektu koji je u Telekomu započet prije dvije godine, a koji za cilj ima modernizaciju platformi za pružanje govornih usluga, kako bi bile spremne za budućnost.

Prelaskom na VoLTE, Telekom će korisnicima pružiti bolje iskustvo u obavljanju poziva, i omogućiti bolji kvalitet zvuka i brže uspostavljanje poziva. Osim toga, korisnici će moći da koriste internet tokom trajanja poziva bez uticaja na kvalitet poziva i internet servisa.

VoLTE je tehnologija koja korisnicima omogućava obavljanje poziva preko 4G i 5G mreže umjesto preko starijih 2G/3G mreža. Na ovaj način se značajno unapređuje kvalitet mobilnih govornih usluga u Crnogorskom Telekomu.

“Prelaskom sa tradicionalne na VoLTE tehnologiju u domenu govornih usluga, koristimo potencijal novih 4G i 5G mreža ne samo za potrebe internet servisa već i za razvoj novih inovativnih govornih servisa, od kojih će neki uskoro biti dodatno omogućeni korisnicima usluga naše kompanije”, kazao je Radovan Vukotić, menadžer razvoja u Sektoru tehnike u Crnogorskom Telekomu.

Telekom će ovu tehnologiju omogućiti u narednom periodu svim korisnicima koji imaju odgovarajući mobilni uređaj koji podržava ovaj servis a dinamika će biti usklađena sa procesom sertifikacije mobilnih uređaja, koju Telekom realizuje sa svim relevantnim proizvođačima zastupljenim na našem tržištu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *