Centralna banka obilježava Svjetsku nedjelju novca

Centralna banka Crne Gore obilježiti i ove godine Svjetsku nedjelju novca – globalnu manifestaciju koja se sprovodi u 176 zemalja svijeta – nizom aktivnosti od 20. do 26. marta čiji je cilj promocija finansijske pismenosti i ekonomskih znanja i vještina među djecom i mladima.

Ove godine akcenat je stavljen na jačanje svijesti o značaju odgovornog i informisanog pristupa u donošenju finansijskih odluka, kao i povezanost finansijskog blagostanja pojedinca sa zdravljem planete i društva u cjelini. Svjetsku nedjelju novca (Global Money Week) CBCG obilježava pod sloganom „Novac traži budnost – za plodnu budućnost“.

“Kao učesnik globalne kampanje od njenog početka, CBCG će jedanaesti put za redom, realizovati brojne edukativne programe na svim vaspitno –   obrazovnim nivoima, od predškolskih ustanova do univerziteta. Kroz radionice, prezentacije, štampani i video materijal biće objašnjeni pojmovi iz oblasti finansija koji se pojavljuju u našoj svakodnevnici”, naveli su iz vrhovne monetarne institucije.

Takođe ističu da će, kao društveno odgovorna institucija, nastaviti finansijsko obrazovanju stanovnika i “dati doprinos sticanju znanja, vještina i ponašanja neophodnih za donošenje adekvatnih finansijskih odluka i mudro upravljanje novcem u budućnosti”.

Check Also

Dodik: Imamo uvjeravanja da je Kina odlučila da prihvati obveznice RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je sinoć da raspolaže uvjeravanjima da je Kina odlučila …

Leave a Reply

Your email address will not be published.