Nakon One Crna Gora, 4iG Grupa predstavila novi One brend i u Albaniji

Dodajte komentar

Nakon akvizicije kompanije One u Crnoj Gori prošle godine, 4iG Grupa postala je i najveći strani investitor u Albaniji, sa snažnim ambicijama širenja svog prisustva i u cijelom regionu zapadnog Balkana.

Dvije najistaknutije telekomunikacione kompanije u Albaniji, ALBtelecom i One Telecommunications, udružile su svoje snage sa ciljem da konačno postanu One, predstavivši danas svoj novi brend tamošnjoj javnosti.

“ONE Albanija je tu da ostane i mi u 4iG Grupi smo posvećeni ulaganju u najnovije tehnologije i inovacije, a sve sa željom da ovog operatera učinimo najpoželjnijim za Albance. Naša je vizija snažna podrška inovacijama i digitalizaciji, sa stremljenjem ka  5G  horizontu, i preuzimanju liderske uloge na tržištu ICT usluga u Albaniji i regionu Zapadnog Balkana”, rekao je izvršni direktor 4iG Grupe Peter Fekete.

ONE Albanija proslavlja svoj novi brend i identitet baš na Summer Day Festivalu. Novi brend predstavlja energiju, optimizam, sreću i prijateljstvo, baš ono što slave Albanci na današnji dan. ONE Albania donosi sinergiju na tržište, koja vodi stvaranju novih vrijednosti za albanske građane.

“Prvi poziv u fiksnoj mreži, prvi poziv u mobilnoj mreži u Albaniji obavljen je od strane kompanija koje smo naslijedili. A sada, danas, počinje budućnost, nastavlja se naša zajednička priča. Spojena kompanija ONE Albanija predstavlja prvu emisiju dronova sa flotom od pet stotina na Balkanu, koji koriste našu mobilnu mrežu”, rekao je izvršni direktor ONE Albanija. Emil Georgakiev.

Pored lansiranja novog brenda, ONE Albanija je preuzela i svoje prve konkretne obaveze. Tokom godine, ONE Albanija je posvećena proširenju svoje optičke mreže, koja će povezivati 30% više domaćinstava u Albaniji, obezbjeđujući im superiorne fiksne širokopojasne usluge. Za svoje mobilne potrošače, ONE Albanija nudi povećanje brzine interneta za 30% za korisnike podataka, dodavanjem veće frekventne širine. Plan je da ukupan obim investicija dostigne 200 miliona eura u narednih pet godina.

ONE Albanija mobilna mreža je najveća i najmodernija u Albaniji, sa 1100 pokrivenih stanica širom zemlje, spremna za Ericsson 5G. ONE Albanija takođe obezbjeđuje najviši nivo bezbjednosti u komunikaciji i zaštiti podataka za svoje klijente, u skladu sa svjetskim standardima. Kompanija ima najveću fiksnu mrežu u zemlji, pa sa 5.400 km optičkih kablova (i osnovne i metropolitan  mreže) obezbjeđuje end-to-end propusni opseg do 1Gbit/s preko mreže „Kabl do kuće“, što kompaniju čini nacionalnim 4P liderom na tržištu.

ONE Albanija je fokusirana na kupca, kao što slogan kaže: „One – za vas“. Lideri ONE Albanije i 4iG Grupe potvrdili su posvećenost ulaganju i implementaciji 5G tehnologije u toj zemlji. Vizija ONE Albanije je da predvodi inovativni razvoj na tržištu i digitalizaciju zemlje, što će biti od koristi građanima te države.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *