Abazović: Kriza se u Crnoj Gori nije toliko osjetila

Dodajte komentar

U Crnoj Gori prošle godine se ekonomska kriza nije toliko osjetila, kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

“Kada je prošle godine počela agresija Rusije na Ukrajinu mi smo bili zabrinuti, ali kad smo zaključili ovu godinu svima je laknulo i naši rezultati su zaista impresivni. Naš BDP je prošao pet milijardi eura, podigli smo zarade zaposlenima. Naša minimalna zarada je stigla na 450 eura, naša prosječna zarada je preko 700 eura. Prvi put su se desila povećanja zarada u sektorima prosvjete, policije, javne uprave – to je 50.000 ljudi u Crnoj Gori. Mi smo jedna od rijetkih država u Evropi koja nije podigla cijenu struje”, naveo je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara u Skoplju.

Kako je istakao, crnogorske javne finansije su u ovom trenutku stabilne.

“Crna Gora je turističku sezonu izvela na najbolji način, tako da bez obzira na krizu ona se u Crnoj Gori nije toliko osjetila. Da li ima inflacije u našoj zemlji -ima, ona nije nimalo mala. Ali znate kako, mi pokušavamo sebe da brendiramo kao ekskluzivnu destinaciju. Ako vam kafa u Veneciji košta 10 eura, i u Crnoj Gori ćete naći kafu na nekim mjestima koja košta 2-3 eura. To je sve stvar mogućnosti da privučemo neke turiste koji su u našem fokusu”, kazao je Abazović.

Uvjeren je da će 2023. godina biit još bolja.

“Kod nas većih problema trenutno nema”, rekao je Abazoivć novinarima u Skoplju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *