Potpisan međudržavni ugovor: Most na Bojani koštaće 20 miliona eura

Dodajte komentar

Premijer Crne Gore i Albanije Dritana Abazović i Edi Rama potpisali su danas sporazum između dvije države o izgradnji mosta na rijeci Bojani, za šta će biti potrebno oko 20 miliona eura.

Abazović je kazao da je 20 miliona eura ukupna cijena izgradnje mosta, a da će trošak podijeliti dvije države.

Premijer kaže i da stavku za taj trošak Crna Gora ima u kapitalnom budžetu.

“Vjerovatno ćemo da vidimo da se to plaćanje objavi u nekoliko navrata”, kazao je Abazović, na zajednikoj konferenciji za medije.

Naveo je i da ne zna da postoji projekat koji je jeftiniji, a efektivniji. Premijer se nadam da će brzo biti u fazi otvaranja tendera.

“Najvažnije je da se počne, a ja mislim da smo mi prošli još jednu fazu”, kazao je Abzaović i dodao kako se nada da će izgradnjom tog obje države imati koristi.

“Mislim da je ovo isplativ projekat koji će otvoriti jednu novu viziju”, saopštio je Abazović.

Rama je kazao da je riječ o važnom projektu koji će spojiti dvije strane.

Albanski premijer je kazao da će most na Bojani skratiti distancu između dvije države sa desetine kilometara na 300 metara.

“Projektnu ideju smo pokrili našim fondovima, dok ćemo izgradnju pokriti zajedničkim. U Crnoj Gori su veće plate, tako da ne ide da Albanija plati most, ako je platila već i projektnu ideju”, dodao je Rama.

Kako je pojašnjeno zajednička komisija dvije države radiće na zajedničkom tenderu, na kojem će se birati najbolji ponuđač.

“Projekat je spreman možda će i sjutra biti dostupan javnosti”, kazao je Rama i dodao da je to i pokazatelj zašto nam je potreban Otvoreni Balkan za bolju saradnju.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *