Viši sud potvrdio optužnicu protiv Blaža Jovanića

Dodajte komentar

Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv bivšeg predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Optužnica je potvrđena i protiv okrivljenih Saše Zejaka, Snežane Jović, Sanje Lješković, Ranka Radinovića, Sretena Mrvaljevića, Pavića Globarevića, Stane Čelebić, Darka Perovića, Omera Markišića, Dejana Golubovića, Danijele i Dušana Lakovića, kao i protiv preduzeća Titan security, Securitas Montenegro, Top force system i Ogimar MNE.

– Nakon održanog ročišta, uvida u spise predmeta, ovaj sud je utvrdio da ne postoje greške niti nedostaci u optužnici i da optužnica sadrži sve elemente koje optužnica mora sadržati, a koji su propisani odredbom člana 292 Zakonika o krivičnom postupku. Iz dokaza prikupljenih u istrazi proizilazi da su okrivljeni osnovano sumnjivi da su izvršili krivična djela koja im se optužnicom stavljaju na teret – navodi se u objavi tog suda.

Takođe, vijeće ovog suda utvrdilo je da ne postoje razlozi za donošenje rješenja kojim bi se postupak obustavio u odnosu na bilo koje lice iz predmetne optužnice, da je optužnica uredna i na zakonu zasnovana, pa je saglasno odredbi člana 296 st.1 Zakonika o krivičnom postupku, kako je prethodno navedeno, ista potvrđena.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *