PKCG: Što prije naći adekvatno rješenje za trajektnu liniju Kamenari – Lepetane

Dodajte komentar

Privredna komora Crne Gore apeluje da se u što kraćem roku nađe adekvatno rješenje i trajektna linija Kamenari-Lepetane uspostavi uz optimalnu funkcionalnost, sa punim kapacitetom prevoza.

Kako su istakli iz najstarijeg poslovnog udruženja, trenutno rješenje nije održivo te “uzrokuje značajno teže uslove za normalno funkcionisanje saobraćaja, čime se nanosi velika šteta privredi i građanima”.

Oni podsjećaju da se teretni saobraćaj sada odvija preko Kotora, iako je kruzing sezona već počela i najavljeni dolasci kruzera u martu, što će dodatno opteretiti protok saobraćaja.

“U kontekstu pripreme i realizacije aktivnosti na uspješnom odvijanju predstojeće ljetnje sezone, ovakvo stanje je neprihvatljivo i uzrokovaće direktnu štetu turističkoj privredi, te stvoriti nova uska grla i satima produžiti vrijeme putovanja, u konačnom udaljavajući turiste i goste od naše ponude. Bez namjere da cijenimo uzroke ove situacije, ukazujemo na potencijalne posljedice po ekonomiju Crne Gore i napominjemo da je za adekvatno odvijanje ekonomskih procesa neophodno osposobiti infrastrukturu, a jedna od značajnih tačaka u tom smislu je da se u punom kapacitetu omogući nesmetano odvijanje saobraćaja i trajektnog prevoza putnika i vozila na relaciji Kamenare – Lepetane”, zaključuju iz PKCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *