Trajekt Morskog dobra počeo da vozi, građani negoduju zbog novonastale situacije

Dodajte komentar

Trajekt “Vasilije” koji je angažovalo Morsko dobro stigao je nešto poslije 9 sati u Lepetane i na prvu vožnju ka Kamenarima isplovio u 9.19 sati. Po svoj prilici, ovim će se, do daljnjeg, prevoziti samo mali automobili dok će policija kamione usmjeravati na zaobilazni put preko Kotora, pišu Vijesti.

U prvoj turi na trajekt “Vasilije” je stalo tek 16 putničkih vozila i jedan manji kamion. Da bi napravio prvu rotaciju na relaciji Lepetane – Kamenari – Lepetane u kojoj je sa jedne na drugu stranu Boke prevezao ukupno 33 vozila, trajektu je trebalo ukupno 24 minuta.

Na Lepetanima se gužva ne smanjuje, a građani negoduju zbog slabe organizacije Morskog dobra i načina na koji je ta firma improvizovano pristupila rješavanju ovog problema. Plato na trajektnom pristaništu je ispunjen automobilima koji čekaju na prevoz, pa se kolona vozila koja žele na trajekt, već počela formirati i na magistrali na prilazu pristaništu.

Trajekti kompanije Pomorski saobraćaj prestali su sinoć u ponoć da voze na liniji Kamenari – Lepetane jer je Morsko dobro raskinulo ugovor da tom kompanijom. Pet brodova Pomorskog saobraćaja zaustavljeno je i vezano u Kamenarima, dok je jedan brod vezan u Lepetanima.

Građani od ranog jutra sa nevjericom i negodovanjem komentarišu situaciju jer se trajekt “Vasilije” kompanije Briv Construction iz Kotora, za koga su sinoć iz Morskog dobra najavili da će danas od 7 časova besplatno prevoziti građane i automobile, u obećano vrijeme nije pojavio na liniji.

Na trajektnim pristaništu u Lepetanima nije bilo nikoga iz Morskog dobra kako bi građanima dao bilo kakvo obavještenje. Stoga zaprepašćeni i nezadovoljni građani i turisti prisutne novinare pitaju za objašnjenje zbog čega ne funkcioniše javni servis trajektnog prevoza i za savjet kako da stignu do Herceg Novog.

Na pristaništu u Lepetanima prisutna je policijska patrola OB Tivat koja obavještava vozače o novonastalom situaciji i upućuje ih na alternativni pravac preko Prčanja i Kotora za mala vozila, odnosno da se vrate i oko zaliva idu preko prevoja Trojica za velike kamione.

Osim malog kapaciteta trajekta “Vasilije” koji može ukrcati samo 20 automobila, dodatni problem je što njegov vlasnik, kompanija Briv Construction iz Kotora, za njega ima samo jednu posadu, što znači da brod može da radi samo u jednoj smjeni. Navodno, u međuvremenu je dogovoreno da se na “Vasiliju” angažuje dio ljudi koji su nekada bili članovi posada trajekata Pomorskog saobraćaja, kako bi brod ipak mogao da vozi 24 sata dnevno.

Iz Opštine Kotor sinoć su najavili da će radovi u tunelu Vrmac biti završeni prije roka, kako bi vozači već danas od 9 sati mogli ponovo da koriste i taj pravac kako bi obilazili oko zaliva na putu iz ili prema Herceg Novom.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *