Opštine bi da voze trajekt

Dodajte komentar

Nakon sastanka održanog u Javnom preduzeću “Morsko dobro”, na kojem je razgovarano o modalitetima preuzimanja trajektne linije Kamenari-Lepetani, predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić izjavio je da je krajnja namjera formiranje zajedničkog preduzeća u kojem bi učešće u vlasništvu imale opštine Herceg Novi i Tivat i “Morsko dobro”. Sjedište firme bilo bi, kao i do sada, u Kamenarima. Istakao je da će Herceg Novi imati korist, već onog trenutka kada kontrolu nad trajektnom linijom uspostavi JP “Morsko dobro”.

Namjera je da se nakon preuzimanja linije od strane “Morskog dobra” formira jedna zajednička kompanija koju bi činile opštine Herceg Novi i Tivat i JP “Morsko dobro. Na sastanku sam naglasio da bi i formiranje takve kompanije u krajnjem bilo privremeno rješenje, jer je naš stav da se nastavi proce dura da se mostom ili tunelom premosti zaliv ili na tom dijelu obale ili na dijelu Kumbor-Luštica. To je prioritet Opštine Herceg Novi i građana jer, bez obzira ko upravlja trajektnom linijom, svi znamo koliko se tu gubi vremena i kolika je to barijera za funkcionisanje naše opštine kazao j e Katić i dodao d a su razgovarali i o povoljnijim kartama za građane Tivta i Herceg Novog.

S druge strane, kako su poručili iz “Morskog dobra”, ukoliko do narednog utorka ne stigne odgovor “Pomorskog saobraćaja”, smatrati da su pregovori satom kompanijom završeni i da će krenuti u nabavku novih plovila. Ponovili su da su u pregovorima sa jednom kompanijom, ne navodeći kojom, a koja bi preuzelaupravljanje trajektnom linijom i obaveze prema zaposlenima, kako ne bi dolazilo do zastoja u prevozu.

PredsjednikUpravnog odbora “Morskog dobra” Blažo Rađenović i izvršni direktor “Pomorskog saobraćaja” Dejan Ban već su održali jedan sastanak, na kojem je “Morsko dobro” zatražilo konkretniju ponudu od “Pomorskog saobraćaja”, koji upravlja trajektnom linijom, za preuzimanje flote i zaposlenih.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *