Binance će obustaviti dolarske transfere

Dodajte komentar

Binance, najveća svjetska kripto mjenjačnica, obustaviće depozite i isplate u američkim dolarima, objavila je kompanija u ponedjeljak, ne navodeći razlog za tu odluku.

“Od 8. februara privremeno obustavljamo bankovne prenose u USD”, rekao je portparol Binancea za CNBC. “Pogođeni klijenti direktno se obavještavaju.” Kompanija je rekla da “0,01% mjesečno aktivnih korisnika koristi bankovne transfere u USD” i dodala da “naporno radimo na ponovnom pokretanju usluge što je prije moguće.”

Binance US, jedinica kompanije koju reguliše Mreža za suzbijanje finansijskog kriminala (FinCEN) Ministarstva finansija, rekla je u tweetu da suspenzija ne utiče na nju. Stoga se ovaj potez odnosi samo na klijente izvan SAD-a koji prenose novac na ili s bankovnih računa u dolarima.

Podaci iz Arkham Intelligencea pokazuju da je nakon objave došlo do oštrog skoka u odlivima iz Binanceovih kripto novčanika, jer su milioni stabilnih kovanica vezanih za dolar poput Tethera i USDC-a tekli u konkurentske berze ili pojedinačne novčanike.

Binanceov neto odliv  u američkim dolarima bio je preko 172 miliona dolara za taj dan, na osnovu podataka iz DefiLlame. To predstavlja mali iznos novca za kompanija  koja ima 42,2 milijarde dolara vrijedne kripto imovine, prema Arkhamu.

(SEEbiz)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *