Peti poziv za IPARD II sredstva: Podrška projektima vrijednim između 40.000 i 1,5 miliona eura

Dodajte komentar

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, objavilo je javni poziv za dodjelu sredstava finansijske podrške za Mjeru 3 – Investicije u fizički kapital za preradu i marketing poljoprivrednih i proizvoda ribarstva, a u okviru Programa razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Crne Gore u okviru IPARD-a II 2014–2020.

U pozivu se precizira da je namijenjen za pokrivanje prihvatljivih troškova, a rok za prijavu je 6. mart.

“Finansijska podrška sastoji se od 75 odsto sredstava obezbijeđenih kroz Instrument pretpristupne pomoći za ruralni razvoj Evropske unije (IPARD), shodno finansijskom sporazumu za IPARD II 2014-2020 i 25 odsto nacionalnih sredstava obezbijeđenih iz budžeta Vlade. Iznos raspoloživih sredstava za period implementacije IPARD II programa 2014-2020, iznosi 23,17 miliona eura, dok je ukupan iznos raspoloživih sredstava za ovaj javni poziv iznosi 5,56 miliona eura”, stoji u pozivu.

Sredstva se mogu koristiti za proizvodnju poljoprivrednih i proizvoda ribarstva iz sektora prerade mlijeka, mesa, voća, povrća i ratarskih kultura (uključujući žitarice, gljive, pečurke, aromatično i ljekovito bilje), maslina i ribe i proizvoda akvakulture, te za proizvodnju vina. Iznosi za pokrivanje troškova biće određeni za investicije čija ukupna vrijednost prihvatljivih troškova iznosi između 40.000 i 1,5 miliona eura.

“Sredstva podrške za sprovođenje Mjere 3 dodjeljuju se u visini od 50 odsto vrijednosti odobrenih prihvatljivih troškova. Dodatna sredstva podrške od deset odsto mogu se dodijeliti za dio prihvatljivih odnosno odobrenih troškova koji se odnosi na upravljanje otpadom, nusproizvodima, prečišćavanje otpadnih voda i iskorišćavanje otpada”, pojašnjava se u pozivu.

Više detalja o javnom pozivu zainteresovani mogu dobiti na posebnoj stranici posvećenoj OVOM POZIVU, ili na stranicama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, te IPARD programa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *