Hong Kong dijeli pola miliona besplatnih avio-karata kako bi privukla turiste

Dodajte komentar

Vlada Hongkonga najavila je će pokloniti 500.000 besplatnih avio-karata kako bi oživjela turizam i ponovo privukla posjetioce u grad, objavio je CNN.

Kako se navodi, najveća turistička inicijativa “Zdravo, Hong Kong” predstavljena je u četvrtak, a na njoj je rađeno više od dvije godine. Besplatne karte biće raspoređene na tri domaće avio-kompanije – Katai Pacifik, HK ekpres i Hongkong erlajnz, a 500.000 karata koštalo je ovaj grad-državu oko 254,8 miliona dolara.

Putnici koji žele besplatno da putuju u Hongkong mogu da posjete posebnu stranicu na “Svijet pobjednika” na sajtu Aerodroma Hong Kong, gdje će od 1. marta moći da unesu svoja imena za lutriju putem koje će biti dodijeljene karte.

Avio-karte biće podeljene u tri grupe: od 1. marta namijenjene su putnicima kiz jugoistočne Azije, od 1. aprila kontinentalnoj Kini i od 1. maja ostatku svijeta. kao i lokalnom stanovništvu.

Hong Kong je počeo da otkazuje javne događaje u januaru 2020. godine kada su prijavljeni prvi slučajevi oboljelih sa simptomima virusne infekcije koja je prvo otkrivena u Vuhanu u Kini.

Putovanja u Hong Kong i iz njega tokom pandemije bila su skupa, a na snazi je bio strogi karantin koji je trajao čak 21 dan, uz zahtjevi za višestruko PCR testiranje putnika. Hong Kong je prije pandemije godišnje prosječno posećivalo 56 miliona turista, a 2022. godine taj broj je opao na samo 100.000.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *