Erste banci uručen treći uzastopni certifikat Employer Partner

Dodajte komentar

Erste Bank AD Podgorica (Erste banka) je treći put uzastopno nagrađena Employer Partner certifikatom potvrdivši izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Zahvaljujući dugogodišnjem ulaganju u razvoj ljudskih resursa Erste banka je ostvarila izvrsne rezultate u privlačenju i zapošljavanju novih talenata kao i u razvijanju, inspirisanju, motivisanju i nagrađivanju zaposlenih.

Certifikat Employer Partner je predsjedniku Upravnog odbora Erste banke Aleksi Lukiću i direktorici Službe ljudskih resursa Tatjani Keković uručila Lara Šubić Šuša, voditeljka  Employer Partner programa SELECTIO Grupe.

„Posebno pohvaljujemo Erste banku Crna Gora u podsticanju zaposlenih na razvoj. Osim što svi zaposleni imaju mogućnost raznih razvojnih i edukativnih aktivnosti, takve su aktivnosti individualno orijentisane zbog čega prosječno zadovoljstvo zaposlenih po pitanju prilika za razvoj iznosi 90%. Ovakvo ulaganje u razvoj zaposlenih izuzetno je važno u doba brzih i čestih promjena koje zahvataju sve poslovne sektore“, rekla je Lara Šubić Šuša, voditeljka projekta Employer Partner.

Kako bi zadovoljila sve uslove za postizanje certifikata Employer Partner, Erste banka je morala da prođe detaljnu evaluaciju upravljanja ljudskim resursima koja ocjenjuje iskustvo zaposlenih u sedam ključnih etapa i 30 tema. Ovakva evaluacija sistema upravljanja ljudskim resursima je jedina koja istovremeno uzima u obzir dvije perspektive – perspektivu poslodavca i perspektivu zaposlenih.

Nezavisni certifikacijski tim je veoma visoko ocijenio prakse Erste banke u oblasti prijema novih zaposlenih i razvoju, kao i u procjeni učinka i njegovanju kulture inovacija i saradnje.

„Veoma smo ponosni jer smo, i nakon značajnog pooštravanja kriterijuma za dodjelu certifikata,  ponovo i formalno u društvu kompanija iz regiona koje se ističu kao najbolji poslodavci. Trudimo se da osiguramo motivišuće i pravedno radno okruženje, u kojem će svaki zaposleni dobiti priliku za razvoj i unapređenje znanja i vještina. Kao finansijska organizacija brinemo o finansijskom zdravlju naših klijenata, ali i zaposlenih. To radimo kroz različite inicijative među kojima bih izdvojila dvije realizovane tokom prošle godine: nelinearno usklađivanje zarada u cilju smanjenja efekata inflacije na standard zaposlenih, kao i program dodjele besplatnih akcija Erste Grupe zaposlenima“, kazala je Tatjana Keković. „Izvještaj nezavisnog certifikacijskog tima nam je dao dragocjene smjernice i ukazao na oblasti koje će nam biti u fokusu u cilju daljeg unapređenja radnog okruženja“.

Metodologija certifikata Employer Partner osmišljena je 2005. godine i od tada se kontinuirano revidira. U prošlogodišnju reviziju je uključeno više od pedeset vrhunskih HR stručnjaka, a standardi su definisani po uzoru na najbolje svjetske prakse u upravljanju ljudskim resursima.

Danas je Employer Partner sproveden u više od dvjesta organizacija iz preko deset zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti odjeljenja za upravljanje ljudskim resursima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *