Poziv poslodavcima za učešće na Sajmu sezonskog zapošljavanja, preko 4.000 maturanata i studenata u potrazi za poslom

Dodajte komentar

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Kancelarijom za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore i ove godine, petnaesti put, organizuje Sajam sezonskog zapošljavanja pod nazivom „Summer job 2023.“.

“Ovim projektom predviđeno je informisanje studenata i maturanata iz cijele Crne Gore o domaćim kompanijama i institucijama, kao i pružanje prilike mladim ljudima da steknu svoje prvo radno iskustvo”, navodi Studentski parlament.

Sajam će biti organizovan 15. marta, u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru (Baku br. 1, Podgorica) u periodu od 10-15h i 16. marta na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, u istom
periodu.

Sajmu u Podgorici prisustvovaće maturanti iz cijele Crne Gore, kao i studenti sa svih 19 fakulteta u okviru Univerziteta Crne Gore.

Sa druge strane, u Kotoru se očekuku studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, Pomorskog fakulteta i maturanti srednjih škola iz Kotora.

“Studentima i maturantima će biti organizovan prevoz iz svih opština u Crnoj Gori, a očekuje se da ovogodišnji Sajam posjeti preko 4.000 zainteresovanih za sezonsko zaposlenje”, navode.

Kompanije se mogu prijaviti za učešće na Sajmu u Podgorici i/ili Kotor.

“Sajam sezonskog zapošljavanja predstavlja najveći događaj ovakvog karaktera na kojem učestvuju predstavnici privrednog sektora. Kompanije izlagači prezentuju svoje potrebe za sezonskim poslovanjem i ujedno imaju jedinstvenu priliku da na jednom mjestu, između velikog broja mladih i obrazovanih ljudi, naprave selekciju i odaberu one koje smatraju adekvatnim, tj. kvalifikovanim za potrebe njihovog poslovanja. Imajući u vidu značaj sezonskih poslova za privredu Crne Gore i veliko učešće strane radne snage tokom sezone, osnovni cilj ovog projekta je
povećanje učešća domaće radne snage koja je, pokazala veliko interesovanje za rad na sezonskim poslovima u Crnoj Gori”, navodi Studentski parlamenz.

Do sada je kroz Summer job svoje prvo radno iskustvo steklo preko 10.000 maturanata i studenata, a svake godine sezonske poslove ponudi oko 50 poslodavaca koji nude skoro 1000 otvorenih pozicija za sezonsko zaposlenje.

“Pozivamo sve zainteresovane kompanije da se prijave za učešće na ovogodišnjem Sajmu i ponude mladim ljudima priliku da steknu svoje prvo radno iskustvo i zakorače u poslovni svijet. Učešće kompanijama je potpuno besplatno, a Studentski parlament i Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore će obezbijediti prostor gdje će kompanije biti u prilici da se predstave studentima, maturantima i svim posjetiocima Sajma, kao i formulare za prijavu zainteresovanih kandidat”, navodi se u saopštenju.

Za sve dodatne informacije vezane za učešće na ovogodišnjem Summer job-u zainteresovani mogu kontaktirati Studentski parlament putem e-mail adresa: [email protected] i [email protected] ili putem telefona koordinatora: 020 414244 / 068 814 804.

Budući da je broj štandova na Sajmu ograničen, rok za prijavu poslodavaca će biti otvoren do 6. februara.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *