HG “Budvanska rivijera”: Imovina procijenjena na 189,53 miliona eura

Dodajte komentar

Analizom fer vrijednosti nepokretnosti, zemljišta i opreme Hotelske grupe “Budvanska rivijera” od 2. januara 2022. godine, procijenjeno je da je ona veća za oko 55 miliona eura.

To je juče utvrdio Odbor direktora HG “Budvanska rivijera” nakon što je jednoglasno utvrdio predlog ovog dokumenta, a koji je procjenjivala renomirana kompanija “PriceWaterhouseCoopers Consulting”.

“Dosadašnja neto knjigovodstvena vrijednost imovine iz 2018. godine iznosila je 134.238.260 eura, dok nova fer procijenjena vrijednost iznosi čak 189.535.059 eura. Najveći procenat uvećanja odnosi se na uvećanje vrijednosti zemljišta i to u apsolutnom iznosu od oko 40,96 miliona eura, građevinskih objekata za oko 12,91 miliona, vrijednosti instalacija od oko 450.000 eura, opreme sa vozilima od 939.000 eura i nematerijalne imovine od oko 31.000 eura”, precizirali su iz budvanske HG.

Riječ je o obaveznoj procjeni imovine koja se radi za potrebe finansijskog izvještavanja, i u skladu sa Zakonom o računovodstvu i međunarodnim računovodstvenim standardima.

“Odbor direktora je informisan da će HG ‘Budvanska rivijera’ preduzeti sve potrebne pravne radnje u cilju povraćaja otpremnine od bivšeg predsjednika Saše Radovića, koju mu je kompanija 2021. godine isplatila po osnovu zaključenog sporazuma o prestanku radnog odnosa”, naveli su iz ove kompanije.

Odbor direktora HG “Budvanska rivijera” sada čine predsjednik Mijomir Pejović i članice Ivana Đurović i Sonja Kuljača kao predstavnici državnog kapitala, te Vladimir Sekulić i Jovan Purar kao predstavnici MKG Properties.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *