Koliko je profilna fotografija na društvenim mrežama važna?

Dodajte komentar

Znate li da savršena profilna fotografija može promijeniti vaš život? Profesionalna fotografija u kombinaciji sa pametno sastavljenim poslovnim profilom može vas odvesti korak bliže poslu iz snova. Sa Samsung Galaxy A53 5G, vaše fotografije će biti bolje nego što možete zamisliti!

Prva stvar koju primijetite na svim društvenim mrežama je nesumnjivo profilna fotografija. Svaki put kada vidite nečiju profilnu fotografiju, stvarate utisak u vezi te ličnosti. U djeliću sekunde možete odlučiti da li je osoba simpatična, pouzdana, pametna ili ne. Istraživanja pokazuju da prava fotografija povećava vjerovatnoću da će vaš profil biti pregledan do 14 puta. To znači 14 puta veće šanse da ostavite odličan prvi utisak. Mala slika u krugu je zapravo ključni igrač u izgradnji vašeg ličnog brenda, bez obzira da li profil koristite za pronalaženje novog posla, zaradu od njega ili ga koristite isključivo za zabavu i povezivanje sa prijateljima.

Ali prije nego što požurite i potrošite malo bogatstvo na profesionalnu fotografiju, imamo sjajne vijesti za vas! Galaxy A53 5G pametni telefon i njegova brilijantna kamera će odraditi posao za vas više nego profesionalno. Kamera na Galaxy A53 5G podiže slike na viši nivo. Zahvaljujući četiri kamere, glavnoj od 64 MP, ultraširokom od 12 MP, makro od 5 MP i senzoru dubine od 5 MP, dobićete jasne i čiste fotografije. Da bi zabava bila potpuna, tu je AI Image Enhancer – pojačivač slike koji automatski poboljšava fotografije, tako da ih možete odmah uljepšati. A za najsmješnije trenutke, tu su novi Snapchat efekti koji se redovno ažuriraju.

Pročitajte i par jednostavnih savjeta koje će vam sigurno pomoći da napravite savršenu profilnu fotografiju.

Pokažite lice

Očigledno zar ne? Međutim, često zanemarimo ovu činjenicu, pa je fokus na okolinu a ne na lice. Portret je jedinstveno moćna vrsta fotografije. Psihološke studije vezane za fotografije pokazuju da lica koriste kognitivne predrasude ugrađene u naš mozak. Uz funkcije Galaxy A53, vaše lice će biti u centru pažnje. Uz dvostruki objektiv za dubinsku kameru, koju takođe pokreće AI, možete slikati uglađene karakteristike koje svako lice čine jedinstvenim. Nježno zamaglite pozadinu uz efekte i istaknite detalje koji oživljavaju sliku u kadru.

Ključ je u osmijehu

Govor tijela je otvoren ili zatvoren. Ruke, stopala i šake mogu ili izraziti otvorenost za povezivanje ili poruku da ne želite da vam se približe. Ista filozofija važi i za lik. Veliki osmjesi na profilnim slikama su u korelaciji sa društvenim odnosima. Istraživanje sprovedeno sa preko 800 profilnih fotografija pokazuje da će ljudi misliti da ste simpatični, kompetentni i korisni ako se smijete na svojim fotografijama. A osmijesi koji pokazuju zube se ocjenjuju dvostruko bolje od osmijeha zatvorenih usta. Vježbajte ispred ogledala da vidite koji izraz vam se najviše sviđa.

Ne zaboravite na odjeću

Nosite nešto što biste nosili na posao. Svako radno mjesto ima drugačiju atmosferu, ali i kodeks oblačenja, tako da vaša profilna slika može dočarati vaš profesionalizam. Ne želite da budete previše dotjerani ili nedovoljno obučeni. Obratite pažnju na boje: neutralni tonovi u kontrastu sa pozadinom su savršen pogodak. I dok govorimo o boji i eleganciji, Galaxy A53 5G dolazi u nekoliko nijansi – fenomenalno crnoj, plavoj i bijeloj, kao i boji breskve i nevjerovatno elegantnog dizajna – tanak i sofisticiraniji s mat završnom obradom, kvalitetnim okvirom i besprijekornom kamerom, otvaranje sa Ambient Edge.

Snimite fotografije na mekom, prirodnom svjetlu

Rasvjeta može u potpunosti promijeniti izgled vaših fotografija. Stajanje pod oštrim fluorescentnim svjetlom može promijeniti boju vaše slike i stvoriti sjene na vašem licu, dok korišćenje blica na fotoaparatu može učiniti da vaša koža izgleda sjajno. Prirodno svjetlo obično daje najbolji efekat, ali direktna sunčeva svjetlost može učiniti da slike izgledaju presvjetlo i izgorelo. Pokušajte da se fotografišete napolju po oblačnom danu, u blago zasjenjenom području (ponekad gdje nema direktne sunčeve svjetlosti) ili gdje sunce zalazi kako biste ublažili svjetlost. Takođe, možete stajati unutra koristeći svjetlo s obližnjeg prozora kako biste osvijetlili svoje lice i dobili prirodan sjaj na svojoj koži. Zahvaljujući 6,4-inčnom Infinity-U ekranu na Galaxy A53 5G, nećete propustiti nijedan detalj. Savršeno za vanjsko svjetlo, možete uhvatiti svaki trenutak u živopisnoj visokoj rezoluciji i realističnim bojama zahvaljujući FHD+ Super AMOLED tehnologiji ekrana.

Više informacija o ovom modelu telefona možete potržiti na LINKU.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *