CBCG objavila konkurs za Godišnju nagradu

Dodajte komentar

Centralna banka Crne Gore objavila je Konkurs za dodjelu Godišnje nagrade CBCG za 2023. za stručni rad iz oblasti bankarstva i monetarne politike i teorije, a rok za dostavljanje prijava je 24. februar.

Kako se precizira u uslovima učešća, nagrade će biti dodijeljene autorima najboljeg diplomskog ili specijalističkog rada, zatim magistarskog odnosno master, te doktorskog rada. Laureati će dobiti plaketi i novčani dio koji iznosi od 2.000 do 4.000 eura.

“Pravo učešća na konkursu imaju državljani Crne Gore koji su u prethodnoj kalendarskoj godini odbranili radove na nekom od univerziteta, fakulteta ili visokih škola u Crnoj Gori ili inostranstvu. Izbor najboljih radova vršiće komisija koju čine eksperti u oblastima centralnog bankarstva, koji će se prilikom odlučivanja rukovoditi kriterijumima inovativnosti, primjenjivosti i aktuelnosti prijavljenih radova”, naveli su iz vrhovne monetarne institucije.

Iz CBCG podsjećaju da Godišnju nagradu dodjeljuju povodom svog dana, 11. aprila, ustanovljenog 2007. godine, sa ciljem podizanja svijesti o važnosti razvijanja i njegovanja naučne i stručne misli u Crnoj Gori.

Više informacija zainteresovani mogu naći na internet stranici CBCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *