Abazović počeo pregovore o otkupu Port of Adria

Vlada Crne Gore ima namjeru da objedinjenu Luku Bar vrati u državno vlasništvo i da, uz ozbiljan plan i uspješno poslovanje, ona ostvaruje mnogo veće prihode nego što je to do sad bio slučaj, kazao je premijer Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

On se juče sastao sa predstavnicima kompanije Port of Adria, koja upravlja dijelom Luke Bar, a i u turskom je vlasništvu. Abazović i ministar finansija Aleksandra Damjanović su sa predsjednikom Borda direktora Mehmetom Kutmanom i izvršnim direktorom Port of Adria Sedatom Karom započeli razgovore o još jednoj kompaniji koja treba da bude vraćena pod okrilje države.

“Na dobrom smo putu da zaokružimo ovu transakciju i da ovu važnu imovinu vratimo u državno vlasništvo”, kazao je Abazović nakon sastanka.

On je takođe ocijenio da se prethodna odluka o segmentaciji Luke Bar pokazala kao “potpuno promašena politika” i da “Vlada ima veliku ambiciju da objedinjenu Luku Bar učini generatorom privrednog razvoja koji će promijeniti cijelu Crnu Goru”.

Podsjećamo, Vlada je dala novac iz budžeta da se krajem prošle godine od turskih vlasnika Tosjali grupe kupi Željezara u Nikšiću, koja je postala dio Elektroprivrede Crne Gore.

Check Also

Renomirana kreditna institucija zapošljava: Saradnik za kreditnu analizu i izvještavanja prema CBCG

SARADNIK ZA KREDITNU ANALIZU  I IZVJEŠTAVANJA PREMA CBCG

One comment

  1. Premijer se ne bavi kupovinom preduzeća. Ali ko prati od novinara bilo šta van konteksta protikola?

Leave a Reply

Your email address will not be published.