UAE: Kriptovalute će imati značajnu ulogu u našoj vanjskoj trgovini

Dodajte komentar

Kripto će igrati “glavnu ulogu” u napredovanju globalne trgovine Ujedinjenih Arapskih Emirata, kaže državni ministar vanjske trgovine UAE Thani Al-Zeyoudi.

U razgovoru za Bloomberg u Davosu — gdje su svjetski bili okupljeni na Svjetskom ekonomskom forumu 2023. — Al-Zeyoudi je pružio mnoštvo informacija o trgovinskim partnerstvima i politikama UAE-a.

Komentiarišući kripto sektor, ministar je izjavio da će “kripto igrati glavnu ulogu za trgovinu UAE koja ide naprijed”, i dodao da je “najvažnije osigurati globalno upravljanje kada su u pitanju kriptovalute i kripto kompanije.”

Al-Zeyoudi je dalje sugerisao da će, dok UAE rade na svom kripto regulatornom režimu, fokus biti na tome da ta zalivska zemlja postane središte s kripto prijateljskim politikama koje takođe nude dovoljno zaštite.

“Počeli smo da privlačimo neke od kompanija s ciljem da zajedno izgradimo odgovarajuće upravljanje i pravni sistem koji su za to potrebni”, dodao je.

Komentari Al-Zeyoudija dolaze samo sedmicu nakon što je kabinet UAE uveo novu regulativu koja u suštini osigurava da subjekti koji se bave kripto aktivnostima moraju da dobiju licencu i odobrenje Regulatornog tijela za virtualnu imovinu (VARA) u toj zemlji.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *