Abazović na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović učestvuje na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Svjetski ekonomski forum, koji traje do 20. januara, ove godine ima temu “Saradnja u fragmentiranom svijetu”. Okupuće rekordan broj biznismena, predstavnika najvećih svetskih kompanija, lidera država i poznatih ličnosti: šefove 52 države, 56 ministara finansija, 19 guvernera centralnih banaka, 30 ministara trgovine i 35 ministara vanjskih poslova, te predstavnike Ujedinjenih nacija, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Svjetske trgovinske organizacije (WTO) i drugih međunarodnih organizacija.

Kako je rečeno iz kabineta Abazovića, on će učestvovati na sesiji “Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu”, te imati niz aktivnosti i susreta sa liderima regiona, predstavnicima međunarodnih organizacija i svjetski poznatih kompanija.

Na Forumu u Davosu učestvovaće i lideri iz regiona, poput premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, albanskog premijera Edija Rame, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i najviši zvaničnici Evropske unije i evropski lideri kao što su predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i njemački kancelar Olaf Šolc.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *