Deset ruskih milijardera postali bogatiji u 2022. godini

Američki magazin “Forbs” sastavio je listu 10 ruskih milijardera koji su postali bogatiji u 2022. godini.

Na prvom mjestu je Vlačeslav Kantor, u čijem je vlasništvu kontrolni paket akcija u ruskom proizvođaču mineralnih đubriva “Akronu”. Magazin piše da je Kantor bogatiji za 5,3 milijarde dolara i da je njegovo bogatstvo dostiglo 13 milijardi dolara, prenosi TASS.

Bivši član Upravnog odbora kompanije “Fos agro” Andrej Gurjev sa porodicom našao se na drugom mjestu liste. Bogatstvo porodice Gurjev uvećano je tokom prošle godine za 4,2 milijarde dolara na 11,5 milijardi.

Na trećem mjestu je vlasnik investicionog fonda “DST global” Jurij Milner, čije se bogatstvo uvećalo za 2,5 milijardi na 7,3 milijarde dolara.

Lista 10 najbogatijih biznismena u Rusiji uključuje osnivača “Eurohema” Andreja Melničenka, zamjenika predsjedavajućeg Upravnog odbora korporacije “VSMPO-Avisma” Mihaila Šelkova, vlasnika ribarske kompanije “Norebo” Vitalija Orlova, predsjedavajućeg Upravnog odbora kompanije OMK Anatolija Sediha, vlasnika farmaceutske kompanije “Protek” Vadima Jakunjina i vlasnika imovinskih akcija u grupi “M. Video-Eldorado” Saida Gucerijeva.

Check Also

CBCG: Prethodnu godinu obilježila intenzivna kreditna aktivnost banaka

Novoodobreni krediti tokom 2022. godine iznosili su skoro 1,5 milijardi eura, što je za preko …

Leave a Reply

Your email address will not be published.