Bezos je ženi na razgovoru postavio samo dva pitanja i odmah je dobila posao

U medije je dospjela priča o tome kako je izgledao intervju za posao u Amazonu dok je intervjue još obavljao Jeff Bezos.

Bezos je jednom intervjuisao potencijalnu radnicu Amazona, postavivši joj samo dva pitanja, a zatim je zaposlio na licu mjesta.

Ann Hiatt prijavila se za posao u Amazonu 2002. godine, a na kraju procesa razgovarala je s vlasnikom. Hiatt je morala da prođe niz manjih intervjua kako bi došla do Bezosa, a zatim su se stvari jako brzo odvijale. Rekla je da je Bezos razgovor započeo tako što joj je postavio jednostavnu mozgalicu koja je započela njegovim riječima da mu “treba obračun”.

“Želim da procijenite broj staklenih površina u cijelom Sijetlu”, rekao je.

Ona je rekla da najbolji način za utvrđivanje broja uključuje broj gradske populacije, a zatim zbrajanje u zavisnosti od toga imaju li dom, prevoz, kancelariju i školu.

“Zato sam predložila da procjenu uradimo na njihovim prosjecima”, rekla je.

Zatim je radila s Bezosom i njih dvoje su razmotrili svaki mogući scenario, grupu i anomaliju i na kraju došli do procjene.

“To izgleda dobro”, rekao je Bezos.

Drugo pitanje koje joj je postavio bilo je puno jednostavnije. Upitao je koji su njeni ciljevi u karijeri.

Hiatt je objasnila da želi da radi u Amazonu, jer je po njenom mišljenju firma sastavljena od ambicioznih i strastvenih ljudi od kojih želi da uči i radi što i oni. To je bilo dovoljno za sklapanje posla, a Bezos je angažovao na licu mjesta.

Izvor: Index.hr

Check Also

Auto-putem od početka godine prošlo 760.200 vozila

Auto-putem Princeza Ksenija je od početka ove godine prošlo 760.200 vozila.

One comment

  1. HAHAHAHHAHAHAHA ….. i nakon svega je primio da radi u skladištu za 1500 dolara mjesečno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.