Abazović: Otvoreni Balkan koristan ali ništa suštinski ne može promijeniti

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je kazao da inicijativa “Otvoreni Balkan” suštinski ništa ne može promijeniti ali da je korisna.

Lično mislim da treba da budemo dio te inicijative, koja je korisna za ovaj region. Da li suštinski nešto može da promijeni, vjerovatno ne, ali kao što smo dio Berlinskog procesa i mnogih drugih inicijativa, mislim da bi bilo korisno za državu i nacionalne interesa da ima što bolje odnose sa zemljama regiona – rekao je Abazović u Centralnom dnevniku na TV Nova M.

Na pitanje da li će Crna Gora pristupiti Otvorenom Balkanu, Abazović je rekao da sada ne mogu da donesu tu odluku jer su u procesu formiranja nove vlade.

“Skupština nema nadležnost da odlučuje pristupanju Otvorenom Balkanu. Je li odlučivala kada smo se pridruživali Berlinskom procesu, kad smo ušli u AP? Zašto ljudi imaju potrebu da prave bauk o tim pitanjima”, rekao je Abazović.

O tom pitanju će, kako ističe, upravo odlučivati nova izvršna vlast.

Izvor: Nova M

Check Also

Promet na berzi u septembru 873,2 hiljade eura

Ukupan promet na Montenegroberzi u septembru je iznosio 873,22 hiljade eura i bio je 57,27 …

One comment

  1. Balkan sad je bu*alasta agenda Soroša mlađeg koji je sam ružni trumpovac. Koga briga za beskorisne agende koje nemaju nikakvog papira osim nasilništva vučića koji čitavi život vrišti na soroša a sad pokušava slomiti Balkan stu**dnim predlozima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.