AMM raspisala konkurs za najuspješnije menadžere i preduzetnike u 2022.

Dodajte komentar

Asocijacija menadžera Crne Gore pozvala je sve zainteresovane da prijave svoje kandidate na njihov javni konkurs za izbor najuspješnijih menadžera i menadžerki, odnosno preduzetnika i preduzetnica za 2022. godinu, a rok za prijave je 15. februar.

Upravni odbor AMM-a će sada već 7. put dodijeliti jednu od najprestižnijih poslovnih nagrada, koja se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, a podržavaju je najveće poslovne organizacije i uživa veliku pažnju crnogorske javnosti.

Konkurs za izbor najuspješnijih za 2022. godinu otvoren je u sljedećim kategorijama:

Menadžer/ka godine u mikro preduzećima;

Menadžer/ka godine u malim preduzećima;

Menadžer/ka godine u srednjim preduzećima;

Menadžer/ka godine u velikim preduzećima i akcionarskim društvima;

Menadžer/ka godine u preduzećima koja su u većinskom vlasništvu države;

Menadžer/ka godine u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama;

Mladi menadžer/ka godine (do 35 godina);

Projekt menadžer/ka godine (najbolje vođeni projekat);

Menadžer/ka godine u oblasti korporativnog upravljanja;

Nagrada za životno djelo;

Preduzetnik/ca godine;

Najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera/ki;

Naj poslodavac po mjeri djece i porodice.

“Potvrda prestižnosti i vidljivosti nagrade AMM-a stigla je i od strane UNICEF-a, koji je u skladu sa rezultatima due diligance-a, Asocijaciju menadžera CG izabrao za vodećeg partnera za implementaciju nagrade, koja ima za cilj da promoviše politike na radnom mjestu prilagođene porodici i podigne svijest o značaju postizanja bolje ravnoteže između privatnog i poslovnog života. Za nagradu Naj poslodavac po mjeri djece i porodice važiće posebni kriterijumi, a AMM će poslovne organizacije koje su članice Poslovnog savjeta UNICEF-a (PKCG, MFIC, AmCham) pozvati da se pridruže evaluacionom panelu, kao i da predlože kompanije za ovu kategoriju nagrade”, istakli su iz ove poslovne asocijacije.

Prijedloge za sve navedene kategorije mogu uputiti članovi i partneri AMM-a, poslovna udruženja, kompanije, zaposleni i sindikati, javne institucije, lokalne uprave, strukovne organizacije i pojedinci putem maila na adresu [email protected], sa naznakom „Nominacija”, ili popunjavanjem obrasca na www.amm.co.me. Rok za podnošenje prijava je 15.02.2023. godine.

Kandidatkinje i kandidati mogu biti crnogorski i strani državljani koji posluju na teritoriji Crne Gore.

Odluku o laureatima i specijalnim priznanjima Asocijacije menadžera CG će donijeti Upravni odbor, na predlog Izvršnog odbora AMM-a. Izvršni odbor može Upravnom odboru predložiti nagrade i priznanja i u kategorijama koje nijesu obuhvaćene javnim konkursom, ukoliko procijeni da su iste od značaja za članstvo, misiju, viziju i ciljeve AMM-a.

Gala svečanost uručenja nagrada planirana je krajem aprila ili početkom maja 2023. godine.

Iz podsjećaju da su laureati i laureatkinje za prošlu godinu bili: Aleksa Lukić, predsjednik UO Erste banke, u kategoriji Naj menadžer u akcionarskim društvima; Ilhan Čičić, izvršni direktor Bar Kod-a u kategoriji Naj menadžer u velikim preduzećima; Maroje Delibašić, menadžer Ericsson-a AB CG u kategoriji Naj menadžer u srednjim preduzećima; Mišo Božić, generalni direktor za Zapadni Balkan Affinity Balkans i Ilija Radulović, osnivač i ovlašćeni zastupnik Ing Invest-a u kategoriji Naj menadžeri u malim preduzećima; Slavica Komatina, izvršna direktorica Studio K u kategoriji Naj menadžerka u mikro preduzećima; Miloš Vučurović, osnivač i izvršni direktor Primato P i Nikica Čavor, osnivač/menadžer proizvodnje i prodaje Niksen Čavor u kategoriji Mladi menadžeri godine; Zorica Mišković Pavićević, generalna direktorica Delta M CG i Ivana Đurović, generalna menadžerka Hotela Ramada u kategoriji Naj menadžerke u oblasti korporativnog upravljanja; Hilmija Franca, osnivač i izvršni direktor Meso-Promet-a i Nedžad Lekić, osnivač Restorana Pod Volat u kategoriji Preduzetnici godine; Institut Sertifikovanih Računovođa Crne Gore (ISRCG) u kategoriji Institucija za obrazovanje i edukaciju; Prof. dr Nikola Dragomanović – Nagrada za životno djelo; Marijana Kadić Bojanić, izvršna direktorica TV Vijesti i Daily Press-a – Specijalno priznanje za doprinos menadžmentu u oblasti medija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *