Najuspješniji hedž fondovi ove godine dio prinosa isplatiće svojim ulagačima

Dodajte komentar

Američki hedž fond Citadel očekuje da će podeliti oko sedam milijardi dolara profita svojim klijentima nakon izvještaja za koji mnogi poznavaoci kažu da će potvrditi njegovu najprofitabilniju godinu od osnivanja 1990. godine.

Wall Street Journal izvijestio je da analitičari očekuju najbolje rezultate hedž fondova u istoriji, a da će mnogi od njih dio svog ovogodišnjeg prinosa podijeliti sa svojim klijentima.

Citadel je uvećao svoju aktivu čak 32 odsto tokom godine do novembra, i objavio je nameru da isplati dio profita početkom januara, i da očekuje da će 2023. početi sa više od 50 milijardi dolara imovine pod upravljanjem.

I drugi veliki fondovi su značajno porasli ove godine, uključujući Two Sigma, Brevan Howard Asset Management i D.E. Shaw. Oni su takođe rekli klijentima da planiraju da isplate dio ostvarenog profita, prenosi Biznis.rs.

Rat u Ukrajini i nekoliko povećanja kamatnih stopa Federalnih rezervi pomogli su da se stvori ono što investitori nazivaju promjenom režima na tržištima kapitala, od koristi strategijama hedž fondova orijentisanih na trgovinu zasnovanu na ulaganju u volatilnost većeg broja kompanija, za razliku od trenutno opasne strategije ulaganja u brzorastuća (najčešće startap) preduzeća.

U ovu drugu grupu, recimo, spada Tiger Global Management, koji je tokom 2022. praktično izbrisao godine dobitaka.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *