Kako naše najstarije nagovoriti da koriste elektronsko bankarstvo?

Dodajte komentar

Ako imate ugovoren mBanking i/ili NetBanking servis elektronskog bankarstva, vjerovatno ne pamtite kad ste posljednji put ušli u filijalu banke ili čekali u redu da platite račun. Najveći dio finansijskih obaveza završavate uz pomoć telefona ili računara i interneta. Biti u žurbi i uskladiti se sa radnim vremenom mnogih institucija, polako postaje stvar prošlosti. Sve zbog jednog servisa.

I to je sjajno! Onda uhvatite sebe u razmišljanju kako da podjednako sjajno bude i ostalim ljudima koje volite. Ako mislite da je najveći izazov ubijediti starije da aktivno koriste ove servise, pa ste na pragu odustajanja od toga, ovaj tekst je za vas.

Objasnite starijima koliko je jednostavno platiti račun bez izlaska iz kuće

Zapravo, izađite iz kuće samo nakon besplatnog preuzimanja mBanking aplikacije, dostupne za Android i iOS uređaje. Pođite do najbliže filijale Erste banke – već možete pokazati kako se filijale i bankomati lako pronalaze u samoj aplikaciji. U banci ćete ugovoriti servis, a mi ćemo vas obradovati da za sve novougovorene pakete banka neće naplatiti prve tri mjesečne naknade.

Sjednite na kafu ili čaj da se ugrijete i brzo će vašem sagovorniku biti jasno da će na ovaj način u svakom trenu imati uvid u lične finansije. Pokažite i to da računima može upravljati bez odlaska u banku, a onda pređite na najbolji dio.

U banci ćete ugovoriti servis, a mi ćemo vas obradovati da za sve novougovorene pakete banka neće naplatiti prve tri mjesečne naknade.

Uz pomoć uputstva ili video-tutorijala pokušajte da zajedno platite neki račun. Osim što ćete vidjeti da je plaćanje moguće u zemlji i inostranstvu, primijetićete da su za plaćanja u zemlji putem elektronskog bankarstva niže provizije.

Pokažite im kako u svakom trenutku mogu znati da li je račun plaćen

Ovo vam je vjerovatno poznato, ali nije zgoreg da ponovimo. Otkrijte opciju Pregled plaćanja i objasnite da ona služi za provjeru statusa svakog od naloga. Statusi mogu biti: Izvršeni, U najavi, U obradi, Nepotpisani, Neizvršeni i Stornirani.

Ne zaboravite da pomenete jedan detalj, a to je da je vrijeme za naredna plaćanja moguće znatno skratiti. Kopiranje naloga ili kreiranje uzorka za brže plaćanje biće dovoljno. Ni na ovaj način podaci se ne unose ručno, pa je samim tim i mogućnost greške smanjena.

Uputite ih u ostale funkcionalnosti mBanking servisa

Osim plaćanja u zemlji i inostranstvu i provjere stanja na računu i karticama, mBanking nudi još mnogo toga.

Preko mBanking aplikacije lako se pronalaze najbliže Erste filijale i bankomati, kao i prodajna mjesta sa Erste povoljnostima.

Svi koji koriste ovaj servis elektronskog bankarstva lako će doći do najbliže Erste filijale ili bankomata, ali i do prodajnih mjesta sa Erste povoljnostima, na kojima plaćajući karticom mogu ostvariti i do 30% popusta. Takođe, ovim putem je moguće provjeriti status kreditne kartice i kredita, ali i imati uvid u važeću kursnu listu.

Ipak, za početak će ovo biti dovoljno. Najvažnije od svega je da budete tu kao pomoć i podrška ako zatreba – generalno, a i kad je korišćenje ovog servisa u pitanju. Kako je sve stvar prakse, sigurno je da će vaši najstariji brzo biti srećni što ste ih, upoznavanjem sa mBankingom, poštedjeli barem jednog mjesečnog izlaska iz kuće po lošem vremenu i čekanja u redovima. A vi već i sami znate koliko je lijep osjećaj olakšati svakodnevno funkcionisanje nekome do koga vam je stalo. 🙂

Izvor: Erste banka

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *