Novaković Đurović: Od 2023. elektronsko izdavanje dozvola, urbanističko-tehničkih uslova i prijava gradnje

Dodajte komentar

Informacioni sistem Ministarastva ekologije, prostornog planiranja u urbanizma putem kojeg će zainteresovani mogu da prijave gradnju, te dobiju dozvole i urbanističko-tehničke uslove, biće aktivan čim se saniraju posljedice hakerskog napada i poveže sa drugim institucijama.

Kako je navedeno iz ovog vladinog resora, početak rada ovog “izuzetno kompleksnog informacionog sistema, koji se prvi put uvodi i koji će unaprijediti proces izdavanja dozvola i prijave građenja” očekuju se naredne godine.

“Čekanje u redovima sa dokumentacijom i projektima, administrativna kašnjenja i barijere zamijeniće elektronska komunikacija, koja će olakšati pravnim i fizičkim licima, kao i investitorima, postupke u oblasti  izgradnje objekata, ubrzati procedure i efikasnost institucija. Informacioni sistem dio je novog pristupa u oblasti planiranja prostora i izgradnje objekata i jasne odluke ministarstva da u ovu oblast uvede efikasnost, transparentnost, red i besprekorno poštovanje procedura. Kao što smo i najavili, ministarstvo aktivno radi i na izradi novog zakona u ovoj oblasti”, dodaje se u saopštenju koje potpisuje resorna ministarka Ana Novaković Đurović, uz napomenu da su zaposlene već edukovali za rad u novom sistemu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *