Američki Rivian otvorio tehnološki centar u Beogradu

Dodajte komentar

Američki proizvođač električnih automobila Rivian otvorio je danas tehnološčki centar u Beogradu u kojem će biti zaposleno 200 inženjera.

Viši potpredsjednik za razvoj softvera Riviana Vasim Bensaid zahvalio je na podršci koju su dobili prilikom dolaska u Srbijuje istakao da je softver suština iskustva koju ta kompanija nudi klijentima.

– To određuje kako se vozila kreću i kakva je interakcija sa svijetom. Da bismo sve to postigli, Rivianu su potrebni najbolji inženjeri na svijetu, i veoma smo namjenski birali Beograd. Vi imate aktivnu tehnološku scenu, i srećan sam što možemo poželjeti dobrodošlicu novim kolegama, rekao je Bensaid, a prenijela agencija Beta.

Kompanija Rivian je osnovana 2009. godine i bavi se dizajniranjem i proizvodnjom električnih vozila. Prvi modeli vozila su R1T, piick-up sa dva reda sjedišta za pet putnika, koji je proglašen najboljim vozilom u svojoj kategoriji, kao i R1S, SUV sa tri reda sjedišta za sedam putnika.

Otvaranju tehnološkog centra prisustvovali su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Beogradu Christopher Hill.

Vučić je ocijenio da je dolazak Riviana u Srbiju od posebnog značaja i da se na dolasku tog investitora radilo više od godinu i po, kao i da je Srbija jedina zemlja, pored SAD i Kanade, u kojoj su otvorili tehnološki centar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *