Čuvar prirode: Budi prijatelj losa

Dodajte komentar

Los je u Kini ugrožena životinja, koja je u jednom trenutku čak i izumrla. Od početka pedesetih godina prošlog vijeka, Kina je uvozila losove iz Evrope, a sada je njihova populacija u Kini veća od 10 hiljada. Većina losova živi u kineskoj provinciji Đijangsu. Oni žive na močvarnoj površini od 2.700 hektara. Losovi su veoma neposlušni, što njihovom čuvaru Liu Binu ponekad stvara probleme.

Liu Bin je 2009. godine došao u rezervat losova kako bi pomogao u zaštiti ovih životinja. Praćenje divlje populacije losova je jedan od naših ključnih zadataka. Liu Bin i njegove kolege su pojedinim losovima stavili GPS ogrlice kako bi lakše pratili njihovo kretanje.

„Sada koristimo neku visokotehnološku opremu kao što je nadgledanje video nadzora i opreme poput dronova. U budućnosti ćemo koristiti i pametnu opremu za zaštitu losova. Ovo će uštediti puno radne snage i pomoći da radimo lakše i u skladu sa naukom“, rekao je Liu Bin.

Ogromna močvarna područja nisu samo dom losova, već i ptica koje dolaze ovdje. Zaštita biodiverziteta će pomoći rastu broja ove rijetke vrste losova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *