EPCG 20. decembra preuzima Željezaru

Elektroprivreda od 15. februara postaće stoprocentni vlasnik imovine nikšićke Željezare, saopštio je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Milutin Đukanović.

Kupoprodajni ugovor o imovini Željezare biće potpisan 20. decembra, ishod je današnjeg petosatnog sastanka u Vladi, kojem su prisustvovali premijer, predstavnici turske kompanije Tosčelik, Elektroprivrede i predsjednik opštine Nikšić.

“Rok prve trnasakcije u iznosu od 15 miliona eura biće do 15. januara i tog dana EPCG će postati vlasnik te imovine. Drugi dio od pet milopna eura biće isplaćen do 15. februar. Dakle, 15. januara postajemo vlasnici sa određenom zabilježbom i znači možemo normalno da radimo i funkcionišemo 15. februara kad se isplati još pet miliona postajemo stoprocentni vlasnici”, kazao je Đukanović novinarima ispred Vlade.

Epilogom pregovora zadovoljni su i radnici Željezare, koji su čekali ispred zgrade Vlade.

“Ovom prilikom bih na kraju želio da se zahvalim i gospodi iz Tosjali holdinga koji su ipak na kraju, kada sam ih ja prije neki dan prozvao, da su gospoda ili nijesu ipak su nam pokazali da imaju gopsodske manire i da su odlučili da ovu fabriku, koja je istorija crne Gore, ipak ne zatvore i da dozvole da se vrati u državno vlasništvo, što je po nama jedino ispravno”, kazao je predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je rekao da je ponosan na sve saradnike koji su učestvovali u tom napornom i dugom procesu, koji će se na kraji višestruko isplatiti – kolegama ministrima, rukovodstvu EPCG i Opštini Nikšić.

“Hvala i turskoj kompaniji Tosjali na fer odnosu tokom pregovora”, poručio je Abazović.

Check Also

Lista automobila koji su trošili najmanje goriva od 1975. do danas

Prema sajtu Statista, kada kupuju automobile potrošačima nije toliko bitan ni njihov izgled, pa čak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.