Đurović: Moramo jasno definisati šta ćemo sa Air Montenegro

Dodajte komentar

Ministar ekonomskog razvoja i turzima Goran Đurović u izjavi za CdM poslao je jasnu poruku – moramo imati bolju avio povezanost i država precizno definisati šta će sa nacionalnom avio kompanijom Air Montenegro.

CdM je nedavno pisao da Air Montenegro leti ka svega tri destinacije, i to Beogradu, Ljubljani i Istanbulu. Letova nema ka značajnim evropskim centrima, što je za Crnu Goru kojoj je avio konekcija od izuzetnog značaja, nevjerovatno loša situacija.

Ministar Đurović je, odgovarajući na pitanje CdM-a da li je Crna Gora kao turistučka destinacija adekvatno povezana sa najznačajnijim tržištima, kazao da država mora biti pokrivena većim brojem letova.

“Mi smo avio- destinacija i za nas je strateški važno da imamo bolju avio- dostupnost. Nažalost, Air Montenegro ne raspolaže brojem aviona koji bi mogao garantovati veću povezanost države sa drugim destinacijama, i u narednom periodu mislim da moramo da radimo na tome da definišemo jasno šta ćemo sa našom avio-kompanijom. Moje mišljenje je da Crnoj Gori treba nacionalna avio- kompanija i da treba raditi na povećanju broja aviona kako bi bili tokom čitave godine povezani sa što više destinacija širom svijeta”, naglasio je on.

Đurović je poručio i da su za Air Montenegro zanimljiva tržišta zapadna Evropa, Skandinavija, Izrael koji je ove godine pokazao veliko interesovanje ali i Egipat, Saudijska Arabija i druge zemlje Bliskog istoka.

Prihodi od turizma 916 miliona eura

U prvih devet mjeseci ove godine Crna Gora ostvarila je 916 miliona eura prihoda od turizma.

“U istom periodu prošle godine prihodovano je 703 miliona eura što znači rast od 30 odsto u odnosu na 2021. godinu, kao i rast od 20 odsto u odnosu na ukupne prihode od turizma te godine koji su iznosili 757,8 miliona eura. Kao što vam je poznato, 2019. su zabilježeni rekordni prihodi od turizma od milijardu i 98 miliona eura, pa se može reći da se sa prihodima od 916 miliona u tri kvartala Crna Gora polako približava rezultatu iz te godine”, saopšteno je CdM-u iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Izvor: CdM

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *