Mitrović i Joković o ekonomskoj situaciji i poslovanju u Crnoj Gori

Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore Predrag Mitrović razgovarao je danas sa potpredsjednikom Vlade za ekonomski sistem i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimirom Jokovićem o ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, uslovima poslovanja privrednika i o planiranim aktivnostima za pomoć biznis sektoru.

Na sastanku je apostrofirano pitanje potpisivanja novog Opšteg kolektivnog ugovora, koje se očekuje u narednim danima, te efektima koje će ono donijeti. U tom kontekstu, razgovarano je i o stanju socijalnog dijaloga, te potrebi za rješavanjem zajedničkih pitanja, od interesa za položaj i poslodavaca i zaposlenih.

“Učesnici sastanka osvrnuli su se i na primjenu Zakona o unutrašnjoj trgovini koji predviđa neradnu nedjelju u sektoru trgovine, te njegovim efektima na sveukupno ekonomsko stanje u zemlji. Konstatovano je da se pitanje o neradnoj nedjelji mora rješiti kroz dijalog predstavnika poslodavaca, sindikata i države, te donošenju odluka kroz Socijalni savjet”, rečeno je nakon sastanka.

Navodi se i da su predstavnici UPCG upoznali Jokovića sa dosadašnjim aktivnostima na uspostavljanju bližih odnosa crnogorskih privrednika sa privrednicima Italije i regije Toskana, te benefitima budućih ulaganja i saradnje dvije države. Kako je naglašeno, uspostavljena saradnja mora biti nastavljena i podržana i od strane ministarstva, sa akcentom na investicione potencijale sektora turizma, poljoprivrede, energetike i građevinarstva.

Sastanku koji je održan u prostorijama UPCG prisustvovale su i generalna sekretarka Suzana Radulović, i članovi Upravnog odbora UPCG Nenad Drašković i Dragutin Mitrović.

Check Also

Rudović: Uvećanje dnevnice do 80 odsto za rad nedjeljom za zaposlene u medijima bi se kosilo sa važećim zakonom

Direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture Neđeljko Rudović saopštio je da bi se uvećanje …

Leave a Reply

Your email address will not be published.