CBCG nagradila najbolje studente Elektrotehničkog fakulteta

Dodajte komentar

Guverner Centralna banka Crne Gore dr Radoje Žugić primio je danas dekana ETF-a prof. dr Sašu Mujovića i ovogodišnje najbolje studente tog fakulteta Vladimira Novovića, Mitra Otaševića i Vuka Đukanovića kojima su uručene novčane nagrade od po 500 eura.

Guverner Žugić je u razgovoru istakao da je čast i zadovoljstvo Centralne banke Crne Gore da nagradi mlade ljude usmjerene ka nauci, navodeći da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti kojima Centralna banka Centralna banka Crne Gore, kao društveno odgovorna i naučno orjentisana institucija, podržava nauku i naučna istraživanja.

“Centralna banka Crne Gore tradicionalno podržava najbolje studente, prvenstveno kroz Godišnju nagradu koju od 2007. dodjeljujemo za najbolji diplomski, magistarski i doktorski rad iz oblasti bankarstva, monetarne politike i terorije. O ulaganjima CBCG u nauku svjedoči i naš časopis ‘Centralno bankarstvo u teoriji i praksi’ koji je prema Scopus indeksu svrstan u 20% najboljih naučnih časopisa u svijetu”, istakao je Žugić.

Prof. Mujović i studenti zahvalili su guverneru na podršci i nagradi. Dekan ETF-a je naveo da ga raduje da rukovodstvo Centralne banke Crne Gore razumije značaj nauke.

“Danas je CBCG nagradila naše najbolje studente, iskazujući društvenu odgovornost i vjeru u sopstvenu državu i kadar koji se u njoj školuje. Iz mog ugla to je patriotizam i pravi doprinos razvoju države”, rekao je Mujović.

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *