Glavna nagrada na lutriji 1,9 milijarda dolara, ljudi čekali u dugim redovima

Dodajte komentar

Brojni Amerikanci u ponedjeljak su imali velika očekivanja nekoliko sati prije izvlačenja brojeva na američkoj lutriji Powerballu, čiji glavni pogodak iznosi nevjerojatnih 1,9 milijarda dolara, što je najviše u istoriji neke svjetske lutrije.

Ovaj iznos je podstakao na dodatni talas “lutrijske groznice” širom SAD.

S obzirom na to da nijedan listić nije odgovarao subotnjim dobitnim brojevima, izgleda da su čak i oni koji inače ne igraju iskoristili priliku da kupe listić, formirajući dugačke redove pred prodavaonicama u cijeloj zemlji.

Dosadašnji rekord Powerballa je iz 2016. godine, sa 1,58 milijardi dolara i tada je prozvan “dobitkom vijeka”. Takav džekpot san je mnogih Amerikanaca, osim stanovnika pet država – Alabame, Aljaske, Havaja, Nevade i Jute, gdje je lutrija zakonom zabranjena. Oni samo mogu da gledaju iz daleka ili odu u susjednu državu po listić.

Izgledi za osvajanje džekpota i dalje su jedan prema 292,2 miliona, što je znatno manje od šanse da će vas pogoditi grom, koja iznosi jedan prema milion. Kad bi se pojavila dva dobitnika s istom kombinacijom – podijelili bi dobitak.

Posljednji put je Powerball dobitak izvučen 3. avgusta, kada je srećni vlasnik listića u Pensilvaniji dobio oko 206,9 miliona dolara.

Iako u subotu niko nije imao glavni zgoditak, 16 listića imalo je pet glavnih brojeva i dobitak od po milion dolara. Da biste osvojili džekpot, morate imati i Powerball broj. Dobitnik bira hoće li mu dobitak biti isplaćen odjednom – ali mu je tada iznos prepolovljen, ili u 30 jednakih godišnjih rata. Oba izbora podliježu oporezivanju.

Twitter je već prepun komentara onih koji sanjaju što bi mogli učiniti s tolikom svotom novca.

“Moj vidovnjak mi je rekao da će 12. novembra biti najbolji dan u mom životu, pa ako dotad još ne bude poznat dobitnik kupiću što više listića”, napisao je jedan korisnik.

Izvor: Hina

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *