Dugoočekivani BMW i Mini Oktoberfest u Voli Motorsu

Dodajte komentar

Održan je dugoočekivani Oktoberfest u Voli Motors prodajno-servisnom centru.

Budući da je Voli Motors ovlašćeni diler za BMW i MINI električna vozila, posjetioci su imali priliku da vide BMW iX, prvi BMW model koji je potpuno električan i MINI Cooper SE, kao  i da zakažu test vožnju i (test vožnje su dostupne još danas i sjutra).  Automobil koji je plijenio posebnu pažnju je najnoviji  BMW X7, fascinantna kombinacija snage, luksuzne udobnosti i upečatljivog dizajna.

Uz sjajno Magistar pivo i Greisinger kobasice, nastup animatora i muziku benda Toć, zaljubljenici u BMW brenda su uživali u ovoj noći inspirisanoj internacionalno poznatim Bavarskim festivalom, a zvijezde večeri su bili košarkaši Budućnost Volija.

Oktoberfest je prilika za druženje, razmjenjivanje iskustava o ovim jedinstvenim premium modelima i  prilika da se zaljubljenici  upoznaju sa novitetima  BMW i MINI industrije.

Gosti su imali priliku da vide prvi BMW X model koji je potuno električan, a čiji je domet čak 630km za xDrive50 verziju, odnosno 425km za xDrive40 verziju. Posjeduje pogon na sva četiri točka na oba modela koji imaju 523 (xDrive50), odnosno 326 konjskih snaga (xDrive40) u zavisnosti od verzije. Futuristički eksterijer i pažljivo kreiran moderni enterijer sa avangardnim infotejmentom zajedno donose mnoštvo inovacija sublimiranih u ovom SUV modelu.

Ljubiteljima luksuza i elegantnog inženjerskog pristupa pažnju će odmah privući brojni detalji ukombinovani sa Crafted Clarity brušenim staklom, ali i nesvakidašnji šestougaoni volan koji pruža jedinstveno iskustvo tokom upravljanja vozilom.

BMW iX poseduje sistem za automatsko kočenje koji je najnapredniji među BMW modelima, te prepoznaje saobraćaj prilikom skretanja lijevo, kao i bicikliste i pješake tokom skretanja desno. Ukupno pet kamera, pet radarskih i 12 ultrazvučnih senzora kontrolišu situaciju oko vozila.

MINI Cooper SE je naravno, prepoznatljiv kao MINI već na prvi pogled, a na njegovom spoljašnjem dizajnu se ističu detalji koji ukazuju na to da je riječ o automobilu koji ne emituje štetne gasove. Pored utičnice za punjač koja je  iznad zadnjeg desnog točka, tu je i MINI Electric logo, žuta značka na prednjem i zadnjem dijelu automobila, ali i jedinstvena prednja maska u obliku šestougla.

MINI Cooper SE ima i karakteristični zvuk, a njegova litijum-jonska baterija kapaicteta 32,6 kWh se do 80% može napuniti za 2,5 sata preko standardne utičnice, a ako se baterija puni preko DC brzog punjača, vrijeme punjena baterije do 80% se smanjuje na samo 35 minuta. Sa jednim punjenjem MINI Cooper SE može da pređe između 235 i 270 kilometara. Ovaj automobil dijeli pogonski sklop i baterije sa BMW-om i3.

Predstavljen je i  najnoviji  novi BMW X7, xDrive40d koji fascinira od prvog susreta svojom kombinacijom beskompromisne snage, luksuzne udobnosti i izražajnog dizajnerskog jezika. Prednji dizajn usredsređen na BMW stil, zajedno sa osvijetljenom prednjom rešetkom „BMW Iconic Glow”, stvara izgled koji zrači snažnim karakterom.  Integralno aktivno upravljanje povećava agilnost tokom manevrisanja i poboljšava udobnost vožnje pri velikim brzinama.  BMW iDrive i inteligentni BMW operativni sistem 8 čine upravljanje BMW-om X7 još intuitivnijim i udobnijim. Prirodne glasovne komande, ergonomske kontrole i BMW inteligentni lični aistent pomažu vam da doživite čist užitak vožnje svakog trenutka.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *