Prvi put u istoriji kuća prodata kao NFT (video)

Dodajte komentar

Uprkos promjenljivoj vrijednosti, NFT, “jedinstveni“ digitalni artefakt, i dalje je popularan. Predmeti u rasponu od video-zapisa preko tvitova do slika prodati su kao digitalni kolekcionarski predmeti.

Sada, Web3 i Metaverse polažu pravo na nekretnine. NFT kuća iz stvarnog svijeta prodata je za 175.000 dolara tokom vikenda u Kolumbiji, u Južnoj Karolini, prenosi Bizlife.

Kuća ima tri spavaće sobe i nedavno je renovirana. Sadrži veliki dnevni boravak, trpezariju zajedno sa kuhinjom, kao i popločano dvorište.

Tu je i glavni apartman sa garderobom i duplim toaletom, prenosi Entrepreneur.

Imovina za iznajmljivanje je “prodata na Roofstock onChain NFT tržištu prenošenjem identiteta Home onChain na Ethereum adresu u vlasništvu kupca kuće Adama Slipakofa”, izvijestio je Unusual Whales.

DOO kompanija koja želi da proda kuću stvara NFT koji predstavlja vlasništvo nad kućom. Ko god kupi taj NFT onda ima vlasništvo nad imovinom. Iako je kupovina digitalna, vlasništvo je vrlo stvarno – ko god da posjeduje NFT, poseduje fizički dom u stvarnom svijetu.

Istorijska kupovina označava početak onoga što bi potencijalno mogla da bude budućnost nekretnina kao NFT-a, što bi vjerovatno otvaralo vrata da kupovina kriptovaluta za nekretnine postane održiv izvor finansiranja, piše portal.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *