Putin potpisao je dekret: Crna Gora na listi zemalja iz kojih je zabranjen uvoz hrane do kraja 2023.

Dodajte komentar

Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se do kraja 2023. produžava ukaz iz 2014. o kontrasankcijama koje uključuju embargo na hranu.

“Produžiti od 1. januara do 31. decembra 2023. godine dejstvo određenih posebnih ekonomskih mjera predviđenih Ukazom predsjednika Ruske Federacije od 6. avgusta 2014. broj 560 – O primjeni određenih posebnih ekonomskih mjera u cilju obezbjeđivanja sigurnosti Ruske Federacije”, navodi se u saopštenju, a dokument je objavljen na zvaničnom internet portalu pravnih upustava iz sjedišta države.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je 6. avgusta 2014. ukaz “O primjeni određenih posebnih ekonomskih mjera u cilju obezbjeđenja sigurnosti Ruske Federacije”. Ruska vlada je na osnovu tog dokumenta, narednog dana zabranila uvoz iz Sjedinjenih Država, Evropske unije, Norveške, Australije i Kanade više mesnih i mliječnih proizvoda, ribe, povrća i voća.

Godinu kasnije, 13. avgusta 2015. godine, Vlada Ruske Federacije je na ovu listu dodala Albaniju, Crnu Goru, Island, Lihtenštajn i Ukrajinu i za njih takođe važi zabrana uvoza poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane u Rusiju.

Izvor: Novosti

TAGOVI: , , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *