Ibrahimović: Važna podrška EBRD u procesu nastavka auto-puta

Dodajte komentar

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović razgovarao je sa šefom Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori Remonom Zakarijom, saopšteno je iz tog resora.

Budući da je EBRD godinama partner Crnoj Gori u realizaciji projekata iz domena sobraćajne infrastrukture i današnji razgovor je bio prilika da se sagovornici osvrnu na zajedničke projekte čija je realizacija u toku, kao i mogućnostima kreiranja novih predloga za saradnju u narednom periodu.

„Svjesni značaja koji auto-put Bar –Boljare ima za našu državu, ne samo na nacionalnom nivou već i u širem strateškom smislu, izuzetno nam je važna podrška EBRD u samom procesu nastavka realizacije aktivnosti kojima stvaramo pretpostavke za izgradnju sledećih dionica“ istakao je ibrahimović.

Pored analize projekata koji se uz podršku ove finansijske institucije realizuju u oblasti saobraćaja i to u dijelu modernizacije i rekonstrukcije putne i željezničke infrastrukture na nacionalnom nivou, Potpredsjednik Vlade Ibrahimović je iskoristio današnji susret kako bi otvorio temu o mogućnostima dalje podrške EBRD razvoju projekata u saradnji sa lokalnim samoupravama.

“U tom smislu, potpredsjednik se zahvalio na dosadašnjem partnerskom odnosu EBRD-a, uz očekivanja da će lokalne samouprave prepoznati projekte od značaja koji mogu biti realizovani u saradnji sa stručnjacima i uz podršku ove renomirane međunardne finansijske institucije”, zaključuje se u saopštenju.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *